Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Έπεσε ξανά το σύστημα. Νέα ταλαιπωρία και ουρές


Σε νέα ταλαιπωρία υποβάλλονται οι πολίτες που επιθυμούν καταθέσουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Για μία ακόμη ημέρα το σύστημα «έπεσε», με αποτέλεσμα τα γραφεία στην Αγίου Κωνσταντίνου, στον δήμο Αθηναίων, να μην ανοίξουν καν.

Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί από το βράδυ της Τρίτης, στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, προκειμένου οι δικαιούχοι να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάρουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Πολίτες ισχυρίζονται ότι περιμένουν από το προηγούμενο βράδυ ενώ κάποιοι ότι δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν στα ΚΕΠ.

Ωστόσο σήμερα η κατάσταση είναι πιο εύκολη από την Τρίτη αφού έχουν μοιραστεί νούμερα στους πολίτες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη δήλωσε ότι από το αρμόδιο υπουργείο ενημερώθηκαν ότι το σύστημα μπορεί να αποκατασταθεί κάπως από αύριο. Παράλληλα τόνισε ότι δεν έχει νόημα όσοι δεν έχουν πάρει τα 50 πρώτα χαρτάκια που μοίρασε η ίδια να περιμένουν.

Σύμφωνα με την κ. Στρατηγάκη όποια ημέρα μέσα στον Φεβρουάριο και αν κατατεθεί η αίτηση, ακόμα και την τελευταία, 28 Φεβρουαρίου, τα χρήματα του επιδόματος θα καταβληθούν τέλος Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου, δικαιολόγησε τη δυσλειτουργία του συστήματος λέγοντας πως η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια (ηλεκτρονικά) και πως ούτε η NASA δεν θα τα είχε καταφέρει.

Σήμερα η αναπληρώτρια Εργασίας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε: «Να μην ανησυχεί κανείς. Όπως δεν αφήσαμε κανέναν συμπολίτη μας ακάλυπτο τα δύο προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα δεν θα αφήσουμε κανέναν».


Μεγάλες ουρές για το ΚΕΑ από Enikos_gr

Ουρές και ένταση στη Θεσσαλονίκη

Ουρές έχουν σχηματιστεί ήδη από το βράδυ της Τρίτης έξω από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Μοναστηρίου, ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, πριν λίγο σημειώθηκε μικρή ένταση μεταξύ ορισμένων δικαιούχων και δημοτικών αστυνομικών, που βρίσκονταν στο σημείο.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!