Κατασχέθηκαν όστρακα ακατάλληλα για κατανάλωση


Οκτακόσια ενενήντα έξι κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σήμερα το πρωί από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 33χρονος για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Έπειτα από συγκεκριμένες πληροφορίες εντοπίστηκε ο 33χρονος με τη συνδρομή προσωπικού της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Ροδόπης, επί της Εγνατίας οδού, κοντά στον κόμβο Μέστης, να οδηγεί Ι.Χ. με το οποίο μετέφερε 57 σάκους με όστρακα.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε συνολικά 896 κιλά δίθυρα μαλάκια του είδους αχιβάδα, υπολειπομένων διαστάσεων – από 3,3 έως 3,8 εκ., κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ. – ενώ το σύνολο των οστράκων κρίθηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!