Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του Makedonia Palace


Λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος ανακαίνισης του ιστορικού ξενοδοχείου Makedonia Palace στην παραλία της Θεσσαλονίκης ένα ατυχές γεγονός ήρθε να αναστατώσει τα τεχνικά συνεργεία αλλά και τους Θεσσαλονικείς που απολάμβαναν την πρωινή τους βόλτα στην παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, εργάτης πολωνικής καταγωγής που είχε πάει να συναντήσει ομοεθνή συνάδελφο του, χειριστή ειδικού κρουστικού μηχανήματος, έθεσε κατά λάθος σε λειτουργία “προβληματικό” κρουστικό.

Το μηχάνημα σε κατάσταση εμπλοκής κατέστρεψε κομβικές δοκούς που συμβάλλουν στην στατικότητα του κτιρίου. Μέχρι να προλάβουν να απενεργοποίησουν το κρουστικό αυτό είχε προκαλέσει ήδη ΄σημαντική ζημιά που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα μεγάλο μέρος των επάνω ορόφων στην αριστερή πτέρυγα του ξενοδοχείου. Από το ατυχές γεγονός, ευτυχώς, δεν προήλθε ευτυχώς κανένας τραυματισμός, ενώ αμέσως έσπευσε εκεί η Πυροσβεστική.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Ιβάν Σαββίδης, νέος ιδιοκτήτης του Makedonia Palace, ο οποίο ζήτησε την απομάκρυνση όλων των εργαζομένων μέχρι να διευκρινισθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την στατικότητα του κτηρίου. Λίγο μετά τις οκτώ οι εργάτες επέστρεψαν στις θέσεις τους καθώς οι ειδικοί της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανακαίνιση του Makedonia Palace αποφάνθηκαν ότι η ζημία ευτυχώς δεν είναι τόσο σημαντική.

Το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε κατάσταση ολικής ανακαίνισης εδώ και τρεις μήνες με ημερομηνία παράδοσης την 29η Απριλίου. Σε επικοινωνία που είχαμε με στέλεχος του Makedonia Palace ανάφερε: «Το συγκεκριμένο συμβάν δεν θα μας εμποδίσει να ανοίξουμε το ανακαινισμένο μας ξενοδοχείο στις 29 Απριλίου. Θα τα έχουμε επανορθώσει και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σήμερα».

/news247.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!