Στάση εργασίας τρόλεϊ, δασκάλων, κλειστός σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πεντάωρη στάση εργασίας προκειμένου να συγκληθεί συνέλευση των εργαζομένων, με θέματα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον οικονομικό απολογισμό της Ένωσης.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, με στόχο, όπως αναφέρουν, την ανάδειξη του «τεράστιου ζητήματος των μόνιμων διορισμών». ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου ενώ στη μία το μεσημέρι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου.

«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύει το δημόσιο σχολείο και υποβαθμίσει τον ρόλο του εκπαιδευτικού. Παλεύουμε για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά» αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της.

Κλειστός το βράδυ ο σταθμός του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας»

Συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης των υποδομών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η εφαρμογή του οποίου πήρε νέα μετάθεση για την 1η Αυγούστου. Σήμερα από τις 21:00 έως τη λήξη των δρομολογίων θα είναι κλειστός ο σταθμός «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι συρμοί, από και προς το αεροδρόμιο, θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

Οι συρμοί που δεν πηγαίνουν στον Διεθνή Αερολιμένα, θα τερματίζουν στον σταθμό «Χαλάνδρι».

Τροχαίο στον Κηφισό. Μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία

Μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρείται αυτή την ώρα στον Κηφισό, στο ύψος των ΚΤΕΛ, στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω του τροχαίου που έγινε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, μεταξύ ενός αυτοκινήτου και μίας νταλίκας.

Ήταν περίπου 07:00 το πρωί όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του. Κινούνταν στην άνοδο της Εθνικής, στο ρεύμα προς Λαμία.

Το ΙΧ έπεσε πάνω σε φορτηγό αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας από τους οδηγούς και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Εξαιτίας του τροχαίου, προκλήθηκε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Κηφισό, στο ρεύμα ανόδου.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!