Τα κουβαδάκια σου… και σ´άλλη παραλία!

Ναι, οι Ισπανοί είναι μπροστά, πολύ μπροστά!


Ναι, οι Ισπανοί είναι μπροστά, πολύ μπροστά!

Ναι, οι Ισπανοί είναι μπροστά, πολύ μπροστά!

Ναι, οι Ισπανοί είναι μπροστά, πολύ μπροστά!

Εν μέσω τρελής ηλιοθεραπείας, παγωμένου καφέ και Κυριακάτικων εφημερίδων, η συζήτηση μοιραία καταλήγει στο ίδιο θέμα που μας προβληματίζει κάθε καλοκαίρι στο κυμοθάλασσο, που λέει και η φίλη ´Αστρη Σοφία Μαυρέα! Υπάρχει άραγε τρόπος το διπλανό, συμπαθέστατο κατά τ´άλλα παιδάκι, να μπει στο mute, γιατί οι τσιρίδες του έχουν φέρει το τύμπανό μου σε κατάσταση υστερίας, από την ώρα που κάθισα στη ρημαδοξαπλώστρα;
Κι όμως υπάρχει αγαπημένα μου παιδιά και η απάντηση έρχεται από την Ισπανία!Ναι, καλά ακούσατε, οι Λατίνοι φίλοι μας έχουν βρει εδώ και δύο περίπου χρόνια τη χρυσή τομή, για να απολαμβάνουν το μπανάκι τους ήσυχα και ποιοτικά! Τι έκαναν; Το πολύ απλό και αυτονόητο! Χώρισαν τις παραλίες τους, σε παραλίες για οικογένειες, για singles και για ζευγάρια παρακαλώ (πόσο Ευρώπη σου λέει) κι έτσι κανένα μικρό κουτσούβελο δεν κινδυνεύει πια να φάει κατσάδα από έξαλλο θαμώνα που του έχει πάρει τα αυτιά με τις χαρωπές φωνούλες του!
Είσαι οικογένεια και θες να πας το kindergarten για μπανάκι; Πας στην παραλία για οικογένειες, τα ξαμολάς και γίνεται της ζούγκλας, χωρίς να αγχώνεσαι αν το καμάρι σου θα καβαλήσει τη διπλανή κυρία για να την πασαλείψει με 20 κιλά παγωτό ή να της τραγουδήσει στο αυτί το καινούριο σουξέ της Μπεμπέ Λιλύ! Είσαι single και γουστάρεις να καμακώσεις ό,τι εντυπωσιακό κινείται επί της άμμου; Πας στην παραλία για singles και το παίζεις άνετα Greek lover με τρίχα για πουλόβερ, χωρίς να δέχεσαι τα επικριτικά σχόλια της διπλανής θείτσας που καθόλου δε μπορεί αυτή τη νέα ξετσίπωτη γενιά!
Είσαι ζευγαράκι και θες να χαμουρευτείς και λίγο παραπάνω πάνω στην πετσέτα, γιατί σε άναψε ο ήλιος και η μπυρίτσα που κοπάνησες ξεροσφύρι; Πας στην παραλία για ζευγαράκια και άμα είσαι και προχώ και σου αρέσει και η πολυκοσμία, καλείς και το δίπλα παρεάκι να συμμετάσχει στο δρώμενο!
Κανείς δε μένει παραπονεμένος τελικά από τη χρυσή τομή που προτείνουν οι φίλοι Ισπανοί! ´Ισως μόνο οι παντρεμένοι μπαμπάδες, που δε μπορούν να ονειρεύονται την απέναντι ξανθιά που πασαλείβεται με λάδι, όσο η σύζυγος κυνηγάει τον καρπό του έρωτά τους με το πιρούνι και το κεφτεδάκι!
Αλλά και πάλι, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας φίλοι αναγνώστες! Προς το παρόν πάω για βουτίτσα, γιατί ο μικρός Αντρέας από τη δίπλα ξαπλώστρα με κοιτάζει με βλέμμα απειλητικό και πολλά υποσχόμενο! Και κρατάει και δύο ξυλάκια παγωτό στο χέρι έτοιμα να τα εκσφενδονίσει προς πάσα πιθανή κατεύθυνση… δεν είναι ναι παίζεις μ´αυτά τα πράγματα!!!
 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!