O άλλος μου εαυτός

Πρόταση…


Πρόταση…

Πρόταση…

Πρόταση…

Σκηνοθεσία: Τζόντι Φόστερ
Πρωταγωνιστούν: Μελ Γκίμπσον, Τζόντι Φόστερ

Όποτε αποφασίζει να σκηνοθετήσει, η Τζόντι Φόστερ ασχολείται με το αγαπημένο της βάσανο, την οικογένεια και τη δυναμική που αναπτύσσεται μέσα στο εξελισσόμενο κι εκτεινόμενο κύτταρό της.
Το έκανε τρυφερά με το ντεμπούτο της στο Little Man Tate, συνέχισε με την ανάγκη για συσπείρωση με αφορμή το μπάχαλο των γιορτών στο Home for the holidays κι εντείνει τη ματιά της με μια πιο παράτολμη ιστορία στο Ο άλλος μου εαυτός. Εδώ, ο Γουόλτερ Μπλακ είναι ο πάτερ φαμίλιας, κατασκευαστής παιχνιδιών, εντελώς καταθλιπτικός, που λίγο πριν αυτοκτονήσει, σώζεται από έναν λούτρινο κάστορα που του μιλάει με αγγλική προφορά, τον παραλαμβάνει απ’ το ναδίρ και φτάνει μέχρι το σημείο να υποκαταστήσει τελείως την προσωπικότητά του.
Η ταινία είναι ένα ενδιαφέρον κράμα ευρωπαϊκής αισθητικής και αμερικανικής θεματολογίας, φτιαγμένη από μια σκηνοθέτιδα που έλκεται απ’ την ευρωπαϊκή κουλτούρα αλλά αισθάνεται βαθιά Αμερικανίδα και δεν μπορεί να εκφραστεί προσωπικά παρά μόνο ραψωδώντας διακριτικά τους οικείους και διπλανούς της.
 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!