Η Ήβη Αδάμου Πρέσβειρα Δικαιωμάτων του Παιδιού!

Η ευαίσθητη πλευρά της νεαρής τραγουδίστριας! 


Η ευαίσθητη πλευρά της νεαρής τραγουδίστριας! 

Η ευαίσθητη πλευρά της νεαρής τραγουδίστριας! 

Η ευαίσθητη πλευρά της νεαρής τραγουδίστριας! 

Στις 18 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του οργανισμού Hope for Children – UNCRC Policy Center, σε μία τελετή, η νεαρή τραγουδίστρια Ήβη Αδάμου διορίστηκε ως η νεαρή Πρέσβειρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση της έννοιας της Συμμετοχής των Παιδιών στη λήψη αποφάσεων μέσα στη Κυπριακή κοινωνία. Η έννοια αυτή περιλαμβάνεται στα βασικά δικαιώματα των παιδιών όπως αυτά περιγράφονται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το άρθρο 12 της εν λόγω Σύμβασης, τονίζει ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων οι οποίες αφορούν τις ζωές τους, στα πλαίσια της οικογένειας, του σχολείου ή της κοινότητας. Συγκεκριμένα, τα παιδιά έχουν το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της γνώμης τους σχετικά με οποιοδήποτε θέμα τους αφορά, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των παιδιών ανάλογα με την ηλικία και το βαθμό ωριμότητάς τους.
Η Ήβη, μέσω της αναγνωρισιμότητας της από το κοινό και ιδιαίτερα από τα παιδιά θα είναι σε θέση – με την ιδιότητα της νεαρής Πρέσβειρας – να προωθήσει υγιείς συμπεριφορές και αρχές μεταξύ των παιδιών, δίνοντας έμφαση στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των παιδιών στη λήψη αποφάσεων. 
Κατά την τελετή, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Hope for Children, κ. Joseph Varughese, τονίζοντας ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που μία Κύπρια έφηβη διορίζεται ως Πρέσβειρα για τα δικαιώματα των παιδιών στη Κύπρο, ανέφερε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο διορισμός της Ήβης θα ενσωματώσει την έννοια της συμμετοχής των παιδιών στη λήψη αποφάσεων στη Κυπριακή κοινωνία».
Μετά το διορισμό της, η Ήβη ευχαριστώντας τον οργανισμό που της δίνει την ευκαιρία να συμμετέχει στις προσπάθειες αυτές διορίζοντας την ως Πρέσβειρα, δήλωσε ότι «Πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την άποψη των παιδιών και να συζητάμε μαζί τους…» 
Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Γιώργος Θεοφάνους, ως Πρέσβης Καλής Θέλησης του οργανισμού και της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε – κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών», του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνεχάρηκε την Ήβη και δήλωσε ότι «Εμείς, ως καλλιτέχνες, έχουμε σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουμε στην ανάπτυξη και προστασία των παιδιών, προωθώντας ουσιώδεις αρχές για τη διαμόρφωση τους σε υγιείς ενήλικες».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!