Άνοιξε η γραμμή του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου Πειραιάς – Κηφισιά!

Τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών!


Τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών!

Τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών!

Τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών!

Μετά από 3 χρόνια, ολοκληρώνονται τα έργα στη γραμμή 1 του ΗΣΑΠ και έτσι από σήμερα η πράσινη γραμμή θα λειτουργεί κανονικά σε όλο το μήκος της πλήρως ανακαινισμένη, σε όφελος των μετακινήσεων με τις αστικές συγκοινωνίες, όπως αναφέρεται στο επίσημο site του ΗΣΑΠ.
Η γραμμή έχει να λειτουργήσει ολόκληρη από τις αρχές του 2009 λόγω των εργασιών που είχαν σκοπό την αντικατάσταση της υποδομής της γραμμής, σε όλο το μήκος της και την ενίσχυση της σήραγγας στο τμήμα Ομόνοια – Μοναστηράκι.  Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος πλέον θα μοιάζει με το Μετρό, καθώς ολόκληρο το δίκτυο των γραμμών θα στηρίζεται σε σκυρόδεμα. Αυτό θα επιτρέπει αφενός την ανάπτυξη μεγαλύτερων ταχυτήτων από τους συρμούς (άνω των 110 χλμ. την ώρα) και αφετέρου τη μείωση των κραδασμών και του θορύβου, με αποτέλεσμα γρηγορότερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις για τους επιβάτες.  Παράλληλα σε κάθε σταθμό, θα υπάρχει σύστημα τηλεματικής που θα επιτρέπει την παροχή πληροφοριών στους σταθμούς σχετικά με τον χρόνο διέλευσης των συρμών.
Τέλος στην ταλαιπωρία λοιπόν, μέχρι νεοτέρας βέβαια, καθώς μην ξεχνάμε ότι η γραμμή Πειραιάς – Κηφισιά, είχε κλείσει με άλλον ένα σκοπό:  τη δημιουργία τριών νέων σταθμών (Ιλισός, Ψαλίδι, Καμίνια) εντός του τμήματος, κάτι που όμως δεν έγινε.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!