Julie Massino: ”Οι μαθητές μου είναι σαν οικογένειά μου!”

Η Julie Massino, σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο bizznews.gr και στον Ευτύχη Γρυφάκη, μιλάει για τη ζωή της, τους διάσημους μαθητές της, την τηλεόραση και την ”Τεχνική Φωνητικής Τοποθέτησης” που δημιούργησε!


Η Julie Massino, σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο bizznews.gr και στον Ευτύχη Γρυφάκη, μιλάει για τη ζωή της, τους διάσημους μαθητές της, την τηλεόραση και την ”Τεχνική Φωνητικής Τοποθέτησης” που δημιούργησε!

Η Julie Massino, σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο bizznews.gr και στον Ευτύχη Γρυφάκη, μιλάει για τη ζωή της, τους διάσημους μαθητές της, την τηλεόραση και την ”Τεχνική Φωνητικής Τοποθέτησης” που δημιούργησε!

Η Julie Massino, σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο bizznews.gr και στον Ευτύχη Γρυφάκη, μιλάει για τη ζωή της, τους διάσημους μαθητές της, την τηλεόραση και την ”Τεχνική Φωνητικής Τοποθέτησης” που δημιούργησε!

Γεννημένη στην Αμερική, κατάλαβε από τριών ετών ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική! Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά 12 ετών ενώ δεν άργησε να αναγνωριστεί το ταλέντο της και να ηχογραφήσει τα πρώτα της τραγούδια. Ένα ατύχημα με τη φωνή της, την πήγε αρκετά πίσω αλλά δεν το έβαλε κάτω.  Με τη βοήθεια ενός ειδικού θεραπευτή κατάφερε όχι μόνο να ξαναμιλήσει αλλά και να ξανατραγουδήσει.  Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα και έκανε καριέρα ως ”Julie George” τότε.  Κορυφαία στιγμή στην καριέρα της ήταν, όταν την επέλεξαν για να πρωταγωνιστήσει σε μιούζικαλ στο Broadway, το οποίο όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν ανέβηκε ποτέ. Φανερά απογοητευμένη και μετά από μία πρόταση που δέχεται από την Ελλάδα αποφασίζει να αφήσει την Αμερική, ξεκινώντας τη 2η καριέρα της ως Julie Massino πλέον. Στην Ελλάδα έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στη Μουσική Ακαδημία ”Fame story” και ως δασκάλα φωνητικής στο ”Fame studio”. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, και έχει κατάφερε να γοητεύσει τόσο με τη φωνή και το ταλέντο της όσο και με το χαρακτήρα της.

Πως ξεκίνησε η αγάπη σας για τη μουσική;
Η αγάπη μου για τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 3 ετών.Την ημέρα των γενεθλίων μου, εμφανίστηκα μπροστά στην οικογένειά μου και τραγούδησα το ”Happy birthday” δίνοντας τη δική μου παράσταση. Από τότε η γιαγιά μου, πίστευε ότι όταν μεγαλώσω θα γίνω ηθοποιός ή τραγουδίστρια. Βέβαια ως πρότυπο είχα τον παππού μου ο οποίος ασχολούνταν με τη μουσική. Ξεκίνησα την καριέρα μου στο τραγούδι σε ροκ και show bands όμως επειδή δεν ήξερα σωστές τεχνικές και πώς να κάνω οικονομία στη φωνή μου, κάποια στιγμή έπαθα αιμορραγία στις φωνητικές μου χορδές και κινδύνευσα να χάσω τη φωνή μου.
Πόσο σας στοίχισε το ατύχημα με τη φωνή σας;
Πολύ, δεν φαντάζεσαι πόσο! Για 6 μήνες απαρνήθηκα το τραγούδι που τόσο αγαπούσα, αφού έπρεπε να κάνω αφωνία. Οι γιατροί, μου είχαν πει ότι δεν θα μπορέσω να ξανατραγουδήσω και ότι υπήρχε πιθανότητα να χάσω τελείως τη φωνή μου! Ευτυχώς μετά από 6 μήνες ως εκ θαύματος, έκλεισε η πληγή και έτσι ξεκίνησα να μιλάω με τη βοήθεια ενός ειδικού θεραπευτή, του Marty Lawrence στον οποίο χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα! Ο Marty με βοήθησε να ξεπεράσω το πρόβλημα υγείας που είχα και να πιστέψω στον εαυτό μου.
julie massino-filippos nikolaou
Πόσο εύκολο ήταν να αφήσετε την Αμερική και να έρθετε να ζήσετε μόνιμα στην Ελλάδα;
Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν είχα σκοπό να μείνω μόνιμα. Όλα ξεκίνησαν από τον Φίλιππο Νικολάου, ο οποίος είχε έρθει να με δει στην Αμερική σε Ελληνικά μαγαζιά που τραγουδούσα εκείνη την περίοδο, και μου πρότεινε να έρθω στην Ελλάδα και να τραγουδήσω στη Νεράιδα στο πλευρό της Άννας Βίσση. Στην αρχή αρνήθηκα καθώς με είχαν επιλέξει να πρωταγωνιστήσω σε μιούζικαλ στο Broadway. Όμως όταν τελικά το μιούζικαλ αναβλήθηκε, απογοητεύτηκα και θέλησα να ξεκινήσω μία νέα ζωή. Έτσι δέχτηκα την πρόταση και ήρθα στην Ελλάδα αρχικά για 3 μήνες. Επειδή όμως το σχήμα πήγε πολύ καλά, πήραμε παράταση για άλλους 4 μήνες. Κάπου εκεί γνώρισα τον 2ο άντρα μου και έτσι με κέρδισαν η Ελλάδα και οι Έλληνες!
Ξεκινήσατε ως τραγουδίστρια.  Πως γίνατε δασκάλα φωνητικής;
Όταν δεν κατάφερα να εκπληρώσω τα όνειρα μου στην Αθήνα, πήγα στη Θεσσαλονίκη όπου μαζί με το Γιώργο Γάκη δουλέψαμε με τους ”Troublemakers”, το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα της εποχής. Αρκετοί συνάδελφοι μου, ήθελαν να μάθουν την τεχνική που χρησιμοποιώ όταν τραγουδάω. Έτσι αποφάσισα να γράψω ό,τι είχα μάθει όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στην Αμερική, τα 8 χρόνια που έκανα μαθήματα φωνητικής με τον Marty αλλά και αυτά που είχα παρακολουθήσει κατά καιρούς σε διάφορα σεμινάρια φωνητικής, φτιάχνοντας τη δικιά μου μέθοδο. Ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ και το έκανα σκοπό ζωής.
Με ποιους Έλληνες τραγουδιστές έχετε συνεργαστεί;
Με πάρα πολλούς. Με κάποιους ως τραγουδίστρια όπως οι: Αλέξια, Τάκης Ζαχαράτος, Πασχάλης Τερζής, Βασίλης Καρράς, Δούκισσα, Κατερίνα Στανίση, Ρίτα Σακελλαρίου, Γιώργος Ζαμπέτας, Φίλιππος Νικολάου, Άννα Βίσση, Πωλίνα, Κώστας Τουρνάς, Δημήτρης Κοντολάζος, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Θάνος Μικρούτσικος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τόλης Βοσκόπουλος, Γιάννης Πάριος, Μαρινέλλα, Αντώνης Βαρδής, Ελένη Δήμου, Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, κ.ά.
και με άλλους ως δασκάλα φωνητικής ανάμεσα τους οι: Δέσποινα Βανδή, Σάκης Ρουβάς, Αντώνης Ρέμος, Νατάσα Θεοδωρίδου, Λευτέρης Πανταζής, Αλέξια, Μπέσσυ Αργυράκη,  Γιώργος Τσαλίκης, Ελένη Πέτα, Καλομοίρα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Δημήτρης Κόκκοτας, Πέτρος Ίμβριος, Κώστας Τουρνάς, Λίτσα Διαμάντη, Έφη Κοντού, Γιώργος Αλκαίος, Άντζυ Σαμίου κ.ά.
julie massino-antonis remos
Έχετε διδάξει τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές και όχι μόνο.  Με ποιον έχετε συνεργαστεί τα περισσότερα χρόνια;
Οι μαθητές και πολύ καλοί μου φίλοι, που έχω συνεργαστεί τα περισσότερα χρόνια (10 στο σύνολο), είναι ο Τάκης Ζαχαράτος, η Αλέξια και η Έφη Κοντού.
Ποια είναι η σχέση που έχετε με τους μαθητές σας;
Η σχέση που έχω με τους μαθητές μου δεν είναι δασκάλου-μαθητή. Οι μαθητές μου είναι σαν οικογένειά μου. Για κάθε έναν ξεχωριστά, είμαι η προπονήτριά του που θα τον βοηθήσει, να καταλάβει και να ελέγξει τη φωνή και το σώμα του. Πολλές φορές τους βοηθάω ακόμα και ψυχολογικά. Με τους μαθητές μου έχω φιλική σχέση και όπως λένε και κάποιοι από αυτούς είναι η σχέση που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους.
Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σας έχει συμβεί στη μέχρι τώρα πορεία σας;
Θα σου πω για ένα περιστατικό που συνέβη όταν τραγουδούσα σε ένα μαγαζί στην Αμερική. Εμφανίζομαι στη πίστα να τραγουδήσω, μέρες γιορτών όπως τώρα, ενώ όλοι έτρωγαν. Ξαφνικά πέφτει το πιρούνι ενός πελάτη στην πίστα, παραπατάω και κάθομαι πάνω στο πιρούνι! Δεν μπορείς να φανταστείς τι πόνο ένιωσα! Παρ’ όλα αυτά συνέχισα να τραγουδάω. Ακούγεται αστείο αλλά πίστεψέ με πόνεσε πολύ!
Έχετε δημιουργήσει το δικό σας σύστημα διδασκαλίας φωνητικής τέχνης, που το ονομάζετε “Τεχνική Φωνητικής Τοποθέτησης”. Τι ακριβώς είναι και σε ποιους απευθύνεται;
Η Τεχνική Φωνητικής Τοποθέτησης (TVP) είναι ένα σύστημα διδασκαλίας της φωνητικής τέχνης, που απευθύνεται σε όλους. Είναι μία μέθοδος που βοηθάει κάποιον να μάθει να μιλάει σωστά, να τραγουδάει καλά, να γνωρίσει καλύτερα τη φωνή του και να ξεπεράσει πιθανά προβλήματα που έχει. Περιλαμβάνει τρία πράγματα: Θεωρία, διαφορετικές τεχνικές και χρώματα φωνής. Η μέθοδος αυτή αναπτύχθηκε σαν ένα δέντρο. Ξεκίνησε με βάση την κλασσική μουσική και στη συνέχεια διακλαδώθηκε σε όλα τα είδη της μουσικής.
julie massino-methodos
Εκτός από δασκάλα φωνητικής έχετε γράψει και ένα βιβλίο.  Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να μάθει μόνος του να ελέγχει τη φωνή του;
Είναι πολύ εύκολο. Το βιβλίο περιλαμβάνει θεωρία και ασκήσεις, τη “live” διδασκαλία μου σε δύο DVD και τον προσωπικό εκπαιδευτή σε δύο CD. Όλα αυτά μπορούν να καθοδηγήσουν κάποιον, δείχνοντας του ακριβώς τι και πώς να το κάνει. Επιπλέον το βιβλίο είναι ευχάριστο και ευανάγνωστο χωρίς να κουράζει. Διαβάζοντάς το κάποιος μπορεί να καταλάβει, να διευρύνει τα όρια και να δαμάσει καλύτερα τη φωνή του.
Είσαστε ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα που έχουν περάσει από την ελληνική τηλεόραση.  Που οφείλεται το ότι είστε εκτός τα τελευταία χρόνια;
Μετά από τέσσερις σεζόν στο Fame Story του ΑΝΤ1, ήμουν στην επιτροπή του Sound Mix Show στον Alpha και αμέσως μετά στο Get on Stage στο Mega Κύπρου. Τελευταία τηλεοπτική μου εμφάνιση ήταν σε επιτροπή σε εκπομπή στο Alter. Κάποιοι με επέκριναν για τη συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη εκπομπή αλλά αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι το διασκέδασα και ήταν κάτι που είχα ανάγκη μετά το ατύχημα που είχα πάθει. Η αποχή μου το τελευταίο διάστημα οφείλεται στο ότι ετοίμαζα κάτι πολύ μεγάλο και διαφορετικό από αυτό που με έχει συνηθίσει ο κόσμος. Κάτι που θα μάθετε πολύ σύντομα, a different side of Julie!
julie massino1
Στο παρελθόν έχετε συμμετάσχει σε αρκετά μουσικά talent show.  Τι θα λέγατε αν σας έκαναν φέτος πρόταση να συμμετέχετε στην επιτροπή του Greek Idol ή της Eurovision;
Φυσικά και θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο αφού έχει να κάνει με το επάγγελμα που ασχολούμαι. Προς το παρόν έχω δεχτεί πρόταση για να συμμετάσχω σε επιτροπή μουσικού talent show σε χώρα του εξωτερικού.
Θα κάνατε δική σας εκπομπή στην τηλεόραση;
Θα μου άρεσε πολύ! Ένα δικό μου show που θα δίνει χαρά στον κόσμο περιλαμβάνοντας σοβαρά θέματα και μουσική συνδυασμένα με χιούμορ και παιχνίδι με τον κόσμο! Να πηγαίνω σε τυχαία σπίτια, να μπαίνω μέσα και να κάνω μάθημα φωνητικής με ολόκληρη την οικογένεια από τα μικρά παιδιά, τον παππού και τη γιαγιά μέχρι το σκύλο!
Γεννηθήκατε στην Αμερική.  Σκέφτεστε κάποια στιγμή να ξαναγυρίσετε πίσω;
Θέλω πάρα πολύ να γυρίσω στην Αμερική. Είμαι όμως μπερδεμένη. Την Ελλάδα την αγαπώ. Όλα αυτά τα χρόνια έχω δεχτεί πολλή αγάπη από τον κόσμο. Εδώ έκανα τη δεύτερη καριέρα μου και έχω ήδη μία πολύ καλή δουλειά και πολλούς φίλους. Αν πάω στην Αμερική θα πρέπει να ξαναρχίσω από την αρχή αλλά θα έχω την οικογένειά μου δίπλα μου.
Are you in love, αυτή την περίοδο;
Ναι, με τον εαυτό μου! Μία μέρα ξύπνησα και άρχισα να καταλαβαίνω και να αγαπάω πραγματικά τον εαυτό μου. Πράγμα που δεν το έκανα τόσα χρόνια. Όσον αφορά τους άντρες, δεν είμαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο αλλά εύχομαι ο επόμενος άντρας που θα ερωτευτώ να είναι Αμερικάνος αφού ποτέ δεν έτυχε μέχρι τώρα!
julie massino-tsitsi
Ένας γερμανός φιλόσοφος σχετικά με την ευτυχία είχε πει:  Ευτυχισμένη ζωή δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο ευτυχισμένες ημέρες.  Τι είναι ευτυχία για εσάς;
Η ευτυχία είναι στιγμές. Ξεκινώντας από τα πιο μικρά και ασήμαντα πράγματα και καταλήγοντας στα μεγάλα. Όλα αυτά που έζησα και έχτισα αυτά τα χρόνια. Και φυσικά την ευτυχία μου συμπληρώνει η Τσίτσι, ένα Τσιουάουα, που είναι συντροφιά μου για 17 χρόνια και στην οποία ετοιμάζω ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά της!
massino-contest
To bizznews.gr σας δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ένα μάθημα φωνητικής με τη Julie Massino! Κάνετε κλικ εδώ για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό!
Το βιβλίο ”Julie Massino: Πλήρης Μέθοδος Φωνητικής Τοποθέτησης” κυκλοφορεί μαζί με 2 CD και 2 DVD, αποκλειστικά από τις εκδόσεις fagotto books. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site www.fagottobooks.gr.
Παράλληλα κυκλοφορεί από τη Logos Music, το Χριστουγεννιάτικο CD της με τίτλο ”What Christmas Means To Me”, τα έσοδα του οποίου πηγαίνουν εξ’ ολοκλήρου στα παιδιά που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα ανάδοχης υποστήριξης ”Δράση Αγάπης” και στην προσπάθεια ανάδειξης των εορταστικών εκδηλώσεων ”Του Χαμόγελου του Παιδιού”.
http://www.youtube.com/watch?v=i6mmAmP2zqs



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!