“Στον μπερντέ του Καραγκιόζη” με τον Γιώργο Ανδρέου

Αναμένεται να κυκλοφορήσει!


Αναμένεται να κυκλοφορήσει!

Αναμένεται να κυκλοφορήσει!

Αναμένεται να κυκλοφορήσει!

Ο Καραγκιόζης είναι μία φιγούρα γνώριμη για όλους. Νεότερους και μεγαλύτερους. Έχει τραγουδηθεί πολλάκις στην ελληνική βιομηχανία και ξανατραγουδιέται.
Ο Γιώργος Ανδρέου από την άλλη είναι ένα αναγνωρισμένος συνθέτης με πολλή μεγάλη γκάμα δημιουργιών και συνεργασίες με σημαντικούς ερμηνευτές όπως η Τάνια Τσανακλίδου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος, η Ελένη Βιτάλη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Αναστασία Μουτσάτσου και άλλοι πολλοί.
Ο συνθέτης λοιπόν, ζήτησε το 2006 ,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Πάτρα ως πολιτιστική πρωτεύουσα, από ανθρώπους της μουσικής να καταγράψουν την άποψή τους για τη μορφή του Καραγκιόζη.
Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και ο Γιώργος Ανδρέου μελοποίησε Μάνο Ελευθερίου, Χρήστο Θηβαίο, Θοδωρή Γκόνη, Φοίβο Δεληβοριά, Νίκο Μωραΐτη, Νίκο Ζούδιαρη, Κώστα Φασουλά και Οδυσσέα Ιωάννου στο επερχόμενο άλμπουμ «Στον μπερντέ του Καραγκιόζη».
Στον δίσκο συμμετέχει και η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.
Την κυκλοφορία του άλμπουμ ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής/συναυλίας που μεταδόθηκε από το Β’ πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο πλαίσιο της εβδομάδας ελλήνων δημιουργών.
Εδώ ένα δείγμα από το άλμπουμ αυτό.
Τα λόγια είναι του Μάνου Ελευθερίου και η φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!