Γενέθλια σήμερα για την Barbra Streisand

Την μεγάλη ντίβα!


Την μεγάλη ντίβα!

Την μεγάλη ντίβα!

Την μεγάλη ντίβα!

Η Barbra Joan Streisand γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1942. Είναι αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός & παραγωγός ταινιών!
Από τα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει 71 εκατομμύρια έχουν πουληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ πάνω από 140 εκατομμύρια έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο!
Είναι η τραγουδίστρια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στο the “Recording Industry Association” της Αμερικής και είναι η μόνη γυναίκα που βρίσκεται στο Top10 αυτής της λίστας.
Μαζί με τον Frank Sinatra,την Cher και την Shirley Jones μοιράζονταν την διάκριση για να κερδίσουν ένα βραβείο Oscar…! Σύμφωνα με το Recording Industry Association της Αμερικής η Barbra κατέχει το ρεκόρ για τα καλύτερα Top10 άλμπουμ από όλες τις γυναίκες τραγουδίστριες μέχρι το 1963!
Με το άλμπουμ “Love Is the Answer”, που κυκλοφόρησε το 2009 έγινε η 1η τραγουδίστρια που κατάφερε να βρίσκεται στην 1η θέση με τα άλμπουμ της για 5 συνεχόμενες 10ετίες…! 51 άλμπουμ της έχουν γίνει χρυσά, 30 πλατινένια και 13 πολυπλατινένια!
“Woman in love”
http://www.youtube.com/watch?v=tmXYMjCsXAo
Σε νεαρή ηλικία η Barbra άρχισε να δουλεύει ως τραγουδίστρια σε nightclubs!
Ήθελε όμως εξίσου να γίνει & ηθοποιός. Έτσι έκανε την εμφάνιση της στην ταινία “Driftwood” το 1959 με την Joan Rivers. Μετά από μερικά χρόνια εμφανίστηκε σε ένα club έξω από την Νέα Υόρκη για να τραγουδήσει και το 1961 έκανε άλλη μια εμφάνιση σε ένα club στον Καναδά ωστόσο η εμφάνιση αυτή διακόπηκε στην μέση καθώς ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού δεν εκτίμησε το στυλ & την ερμηνεία της!
tumblr krtsgw4PKG1qzcvveo1 500
Το 1962 εμφανίστηκε για 1η φόρα στο Broadway με έναν μικρό ρόλο στο μιούζικαλ “I Can Get It for You Wholesale”.
Το 1ο της άλμπουμ με τίτλο “The Barbra Streisand Album” κέρδισε 2 βραβεία Grammy το 1963. Η Barbra επέστρεψε στο Broadway το 1964 με το “Funny Girl” στο θέατρο Winter Garden!
Το 1966 επανέλαβε την επιτυχία του “Funny Girl” με το “West End” στο θέατρο Prince of Wales.
“Memory” από το μιούζικαλ “Cats”

Έχει ηχογραφήσει 35 άλμπουμ και τα περισσότερα από αυτά είναι παραγωγή της Columbia Records! Δουλεύει από το 1960 και στα πρώτα της άλμπουμ κυριαρχούσε το στοιχείο της κλασικής μουσικής. Το 1969 όμως άρχισε να χρησιμοποιεί το ροκ στοιχείο στην μουσική της.
Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1970 βρισκόταν στις πρώτες θέσεις των charts ενώ η μεγαλύτερη της επιτυχία ήρθε το 1980 με την κυκλοφορία του τραγουδιού “Woman In Love”, το οποίο παρέμεινε για πολύ καιρό στα charts…!
Μετά από αρκετά χρόνια που απέρριπτε το Broadway τελικά αποφάσισε να επανέλθει το 1985 στους μουσικό-θεατρικούς ρυθμούς της με το άλμπουμ “The Broadway” το οποίο έγινε αμέσως επιτυχία και βρέθηκε στο Nο1 των charts. Αμέσως μετά την κυκλοφορία του live άλμπουμ “One Voice” το 1986, ήταν έτοιμη για μια ακόμα μουσική διαδρομή στο “Great White Way” το 1988.
“No more tears(enough is enough)” με την Donna Summer

Ωστόσο στις αρχές του 1990 άρχισε να επικεντρώνεται στην καριέρα της ως ηθοποιός.Το 1991 όμως επιστρέφει στο τραγούδι κυκλοφορώντας ένα box-set με 4 cd με τίτλο “Just for the Record”
Τον Ιούνιο του 1993 κυκλοφορεί τον δίσκο “Back to Broadway”.
Μετά από μερικά χρόνια απουσίας από το τραγούδι, το 1997 επιστρέφει στο στούντιο κυκλοφορόντας τον δίσκο “Higher Ground”.
Το 1998 μαζί με τον γάμο της κυκλοφορεί τον δίσκο “A Love Like Ours”.
Τον Φεβρουάριου του 2006 κυκλοφορεί το τραγούδι “Smile”.
Μετά από αρκετές εμφανίσεις σε διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση, το 2009 κυκλοφορεί τον τελευταίο της δίσκο με τίτλο “Love is the Answer” σε παραγωγή της Diana Krall.
barbra-streisand
Την 1η Φεβρουαρίου του 2010 η Barbra βοηθάει πάνω από 80 καλλιτέχνες να διασκευάσουν το τραγούδι “We Are the World” που είχε κυκλοφορήσει το 1985 για φιλανθρωπικό σκοπό. Το τραγούδι μετονομάστηκε σε “We Are the World 25 for Haiti” και κυκλοφόρησε για να υποστηρίξει αυτούς τους ανθρώπους που υπέφεραν από την καταστροφή.
To 1968 έπαιξε στην 1η της ταινία με τίτλο “Funny Girl” για την οποία κέρδισε το βραβείο Academy Award της καλύτερης ηθοποιού. Οι επόμενες 2 ταινίες της ήταν βασισμένες σε μιούζικαλ.Η μία ήταν το “Hello, Dolly!” το 1969 και η άλλη το “On a Clear Day You Can See Forever” το 1970. Κατά την διάρκεια της 10ετίας του ’70 έπαιξε σε αρκετές κωμωδίες.
Ένας από τους σπουδαιότερους ρόλους της ήταν στην δραματική ταινία “The Way We Were” το 1973 για την όποια κέρδισε ένα Academy Award. Το 2ο Academy Award το κέρδισε για το τραγούδι “Evergreen” που τραγούδησε στην ταινία “A Star Is Born” το 1976, όπου και έπαιζε.
Το 1969 δημιούργησε την πρώτη εταιρεία παραγωγών ώστε οι ηθοποιοί να έχουν την δυνατότητα να διασφαλίζουν τις συνθήκες εργασίας τους.
Το 2004 έκανε την επιστροφή της με την ταινία “Meet the Fockers”. Τον Δεκέμβριο του 2010 έπαιξε στην ταινία “Little Fockers”.
“The way we were”
http://www.youtube.com/watch?v=6VhNaXV8K4U



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!