Γενέθλια σήμερα για την Κική Δημουλά

Την σπουδαία ποιήτριά μας.


Την σπουδαία ποιήτριά μας.

Την σπουδαία ποιήτριά μας.

Την σπουδαία ποιήτριά μας.

Η Κική Δημουλά γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1931 και είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών  στην έδρα της ποίησης.

Το πατρικό της όνομα είναι Βασιλική Ράδου και κατοικεί στην Αθήνα όπου και γεννήθηκε. Το 1952 παντρεύτηκε τον ποιητή και πολιτικό μηχανικό Άθω Δημουλά με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

Η Κική Δημουλά έχει διακριθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής ,το 2001, από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και το 2002 έγινε η τρίτη γυναίκα τακτικό μέλος στην Ακαδημία Αθηνών.

Η Κική Δημουλά έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές μεταξύ των οποίων το Α’ Κρατικό Βραβείο ποίησης για την ποιητική συλλογή “Χαίρε ποτέ” το 1989,το Αριστείο των Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της το 2001,το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου της το 2009 αλλά και το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας και πάλι για το σύνολο του έργου της,το 2010.

Τα θέματα που πρωταγωνιστούν ως επί το πλείστον στα ποιήματά της είναι ο χρόνος,η απουσία,η απώλεια,η φθορά και η μοναξιά.

“Η περιφραστική πέτρα” σε απαγγελία της ίδιας και μουσική υπόκρουση του συγκροτήματος Άνεμος

“Σκόνη” σε απαγγελία της ίδιας και μουσική υπόκρουση του Θάνου Μικρούτσικου

“Το φιλί” σε μουσική και ερμηνεία από τον Σταμάτη Κραουνάκη

“Ο πληθυντικός αριθμός” σε απαγγελία της Τάνιας Τσανακλίδου με τη συνοδεία ενός πιάνου



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!