Debate για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Σήμερα!


Σήμερα!

Σήμερα!

Σήμερα!

Σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μία αναμέτρηση στο Cadogan Hall του Λονδίνου με επίκεντρο το αν θα μπορούσε η Ελλάδα να φροντίσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα,αν ανήκουν νόμια στο Βρετανικό Μουσείο και άλλα πολλά επί του θέματος.

Η διοργάνωση του debate ανήκει στην Intelligence Squared, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, και θα ανμαμεταδωθεί μετά τις 8 και μισή το βράδυ στο Μουσείο της Ακρόπολης σε ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο.

Μη ξεχνάμε πως το 2007 το Βρετανικό Μουσείο σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως δεν προτίθεται να παραχωρήσει την κυριότητα των γλυπτών του Παρθενώνα σε ελληνικό μουσείο ενώ το 2009, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Μουσείου της Ακρόπολης, ανακοίνωσε πως θα ήταν διατεθειμένο να δανείσει τα “Ελγίνεια” αρκεί η Ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους στο Μουσείο. Κάτι το οποίο απέρριψε η Κυβέρνηση.

Λόγω αυξημένης ζήτησης θα πραγματοποιηθούν δυο προβολές ακόμα ,σε αναμετάδοση για τους επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης την Τετάρτη 13 Ιουνίου ώρες 11πμ-1μμ και 5μμ-7μμ στο Αμφιθέατρο του Μουσείου.

Η προκράτηση θέσεων είναι απαραίτητη. 

τηλ.210-3310213



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!