Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι

Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012.


Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος επιλέγει 27 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και τα παρουσιάζει ζωντανά στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας την Κυριακή 15 Ιουλίου του 2012 υπό τον γενικό τίτλο “Μάνος Χατζιδάκις Τώρα”.

Τα κείμενα και την ερμηνεία του Σαββόπουλου θα πλαισιώσουν η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων & η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Πατρέων & το Rock Ensemble : Τάκης Φαραζής, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιάννης Αναστασάκης, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Βάσω Δημητρίου.

Ο ίδιος ο Σαββόπουλος γράφει στο δελτίο τύπου: “Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι, τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος. Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό, δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο. Υπάρχει κάτι σαν κορυφαία πράξη αντίστασης μέσα σ’ αυτά τα αγαπημένα κομμάτια. Σαν γλυκό φως στο σκοτάδι, που μας κάνει πιο ταπεινούς, δηλαδή πιο ικανούς για την αμοιβαία, επιτέλους, συγχώρεση. Έζησε κι εργάστηκε σκληρά, με συνείδηση καταγωγής, ελεύθερο φρόνιμα, γενναιοδωρία και αυστηρότητα αληθινού μάγκα κι ανατολίτη. Έτσι και μόνο έτσι κατέκτησε κάποτε την οικουμένη και εξασφάλισε τη θέση του στην Ευρώπη, με χαρακτηριστική άνεση, σαν παιδί. Σαν Έλληνας. Μου λείπει φρικτά μέσα στην κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δεν μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κι ας μην διαθέτω τη φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος. Συμμερίζεστε άραγε κι εσείς αυτό το συναίσθημα;                        

Διονύσης Σαββόπουλος”

 

 

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!