Ρόδος: Το νησί του Ήλιου και των Ιπποτών

Ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο!


Ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο!

Ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο!

Ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο!

Μυθολογία

Ένα μέρος με τόση πολλή ομορφιά συγκεντρωμένη δεν θα μπορούσε παρά να εξάψει τη φαντασία των κατοίκων της και να γεννήσει εξίσου όμορφους Μύθους που αφορούν τη γέννησή της και την πορεία της στο χρόνο.

Σύμφωνα με τον Πίνδαρο, όταν ο Δίας επικράτησε των Γιγάντων, αποφάσισε να μοιράσει τη γη στους Ολύμπιους Θεούς. Ο Ήλιος όμως, έλειπε από τη μοιρασιά κι έμεινε χωρίς γη. Τότε ο Δίας για να μην τον αδικήσει είπε να ξανακάνουν τη μοιρασιά, αλλά ο Ήλιος είπε πως η γη που θα αναδυόταν από τη θάλασσα, όταν θα ανατέλλει το επόμενο πρωινό, θα γινόταν δική του. Έτσι αναδύθηκε ένα πανέμορφο και καταπράσινο νησί, η Ρόδος. Ο Ήλιος συνεπαρμένος από την ομορφιά της, την έλουσε με τις ακτίνες του.

Οι κάτοικοί του για να ευχαριστήσουν τον Θεό Ήλιο, κατασκεύασαν τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα άγαλμα ύψους 32 μέτρων που κοσμούσε την είσοδο του λιμανιού και άνηκε στα επτά θαύματα του Κόσμου.

Σήμερα, μοναδικό κόσμημα στο λιμάνι και σύμβολου του νησιού αποτελεί το Πλατόνι, ένα είδος ελαφιού που απειλείται με εξαφάνιση.

alt

Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων

Η Ρόδος είναι ένα νησί που καλύπτει όλα τα γούστα και έχει καταφέρει να μεταφέρει το παρελθόν της στο παρόν. Μοναδικά ιστορικά μνημεία όπως η Μεσαιωνική Πόλη, το επιβλητικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, τα τζαμί και οι μιναρέδες είναι μερικά από τα στοιχεία που δεσπόζουν στο κέντρο της πόλης. Φυσικά τα αξιοθέατα εκτίνονται σε ολόκληρο το νησί, όπως οι Πηγές Καλλιθέας, η Λίνδος, η Ιαλυσός, η Αρχαία Κάμειρος, κ.ά.. Από τις παραλίες που κερδίζουν τις εντυπώσεις είναι η Άντονι Κουίν, η Τσαμπίκα, ο Αρχάγγελος, ο Άγιος Παύλος, η Ιαλυσός και το Πρασονήσι.

alt

Για τους λάτρεις της ”πράσινης” φύσης, η Ρόδος θα είναι σαν ένας μικρός παράδεισος. Φημίζεται για τη διάσημη Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν ένα είδος πεταλούδας που υπάρχει μόνο στη Ρόδο και κινδυνεύει με εξαφάνιση τα τελευταία χρόνια. Για καθαρό βουνίσιο νερό, το καλύτερο μέρος είναι οι Επτά Πηγές. (Tip: Αναζητήστε τη σήραγγα διάρκειας 5 λεπτών που χωράει ένα μόνο άτομο και περιέχει νερό-Μοναδική εμπειρία!) Για μοναδική θέα και ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή της Παναγίας της Τσαμπίκα, που σύμφωνα με την παράδοση, προστατεύει τις άτεκνες γυναίκες.

alt

Η νυχτερινή ζωή στη Ρόδο δεν σταματάει ποτέ! Στη καρδιά της Παλιάς Πόλης υπάρχουν μαγαζιά που μένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ διάσημο προορισμό για νέους απ’ όλο τον κόσμο αποτελεί το Φαληράκι. Για τους ρομαντικούς και αυτούς που θέλουν ησυχία, η καφετέρια-εστιατόριο που λειτουργεί στις Πηγές Καλλιθέας, αποτελεί μία καλή επιλογή. Οι κάτοικοι του νησιού είναι άνθρωποι έξω καρδιάς και είναι έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν ανά πάσα στιγμή.

alt

Επισκεφτείτε τη Ρόδο για αξέχαστες διακοπές και ζήστε ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο περνώντας από την Κλασική, τη Ρωμαϊκή, τη Βυζαντινή, την Ιπποτική, την Οθωμανική, την Ιταλική περίοδο στη Σύγχρονη.

alt

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!