Οι νεότεροι φοιτητές στον κόσμο

Πόσο χρονών είναι;


Πόσο χρονών είναι;

Πόσο χρονών είναι;

Πόσο χρονών είναι;

Ο 12χρονος Βρετανός Xavier Gordon-Brown και η 16χρονη Νιγηριανή Saheela Ibraheem είναι οι νεότεροι φοιτητές στον κόσμο!

Ο μικρός Xavier δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Εκτός από το σχολείο, παρακολουθεί μαθήματα κλαρινέτου, πιάνο, βιολιού, τριών ξένων γλωσσών, παίζει ποδόσφαιρο με τους φίλους του και παράλληλα πηγαίνει πανεπιστήμιο!

Το παιδί θαύμα θεωρείται διάνοια στα Μαθηματικά. Μάλιστα, προτού γίνει 4 ετών γνώριζε την προπαίδεια και μπορούσε να εκτελέσει αριθμητικές πράξεις με διψήφιους αριθμούς, ενώ στα 10 του, κατείχε ήδη το αντίστοιχο βρετανικό απολυτήριο Λυκείου!

Εδώ και μερικές ημέρες ο Χαβιέ εγγράφηκε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπου παρακολουθεί μαθήματα μαθηματικών, συνοδευόμενος από τη μητέρα ή τον πατέρα του, εξαιτίας της ηλικίας του.

Κάτι παρόμοιο, είχε συμβεί πέρυσι με την Νιγηριανή Saheela Ibraheem, η οποία σε ηλικία 15 ετών έγινε δεκτή σε 13 από τα 14 Πανεπιστήμια της Αμερικής όπου έκανε αίτηση! Η ίδια επέλεξε να σπουδάσει Νευροεπιστήμες στο Harvard.

Εκτός από το διάβασμα όμως ασχολείται και με τον αθλητισμό, κάνοντας κολύμβηση, τρίαθλο και παίζοντας softball και ποδόσφαιρο. Παράλληλα, παίζει τρομπόνι, τραγουδάει και παραδίδει μαθήματα σχετικά με την χρηματιστηριακή αγορά!

Παιδιά θαύματα που όμως αποδεικνύουν ότι όταν θέλει κάποιος μπορεί να τα προλάβει όλα!

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!