Εμβόλιο Αγάπης για τον Τιτανικό

Aλλάζουνε οι άνθρωποι αλλάξαμε και εμείς…


Aλλάζουνε οι άνθρωποι αλλάξαμε και εμείς…

Aλλάζουνε οι άνθρωποι αλλάξαμε και εμείς…

Aλλάζουνε οι άνθρωποι αλλάξαμε και εμείς…

“Χαθήκαμε” ο τίτλος από γνωστό λαϊκό άσμα που νομίζω πως αντικατοπτρίζει απόλυτα αυτό που βλέπω να πλανιέται στον αέρα εδώ και μερικά- κάποια χρόνια. Χρόνια είχα να ακούσω τις ερωτήσεις “Σε αγαπάς”, “πιστεύεις πως ξέρεις να αγαπάς”; “Δεν έχω ιδέα” απάντησε μια φίλη σε συζήτηση “κορυφής” από αυτές τις γνωστές γυναικείες, που από αλλού ξεκινάς και τελικά αλλού βρίσκεσαι ανάμεσα σε λουλούδια, καπνό και μεσημεριανές μπύρες από αυτές τις μαγικές που σε κάνουν να εξομολογείσαι με πάθος!

Εσύ πότε ρώτησες τον εαυτό σου τελευταία φορά; Πότε το ένιωσες και πότε έδωσες απλόχερα χωρίς δισταγμό, φόβο και περικοπές; Τελείωσε το καλοκαιράκι παλικάρια, η εποχή που όλοι καμουφλάρουμε τα πρόσωπά μας με πολύ φως, σαν να διαπερνά μέσα μας η λάμψη του ήλιου και η πραγματικότητα μας χτυπά ξανά την πόρτα επίμονα και αποφασιστικά. Βλέπω μάτια σκυθρωπά και μελαγχολικά, ακούω ξανά και ξανά τις ίδιες συζητήσεις περί μοναξιάς από τα διπλανά τραπέζια και πραγματικά απορώ… κανείς δεν το βλέπει;

Ξεχάσαμε να αγαπάμε αγάπες μου! Και δεν μιλώ φυσικά μόνο για την ερωτιική πλευρά του θέματος. Μάθαμε να αναλωνόμαστε στα πρέπει μιας κοινωνίας ιδεών που απέτυχε και μαζί της αποτυγχάνουμε και εμείς κάθε μέρα! Μάθαμε να λέμε ΝΑΙ στην επιφάνεια και παραμερίσαμε την ευτυχία της ψυχής μας που ζητά απεγνωσμένα τροφή κάθε μέρα! Εγωκεντρισμός, εγωισμός, αυταρέσκια και καλοπέραση οι τέσσερις λέξεις κλειδιά στην τραγωδία του σήμερα.

Είμαι πεπεισμένη δε, και αυτό ίσως είναι το χειρότερο, πως όλοι ξέρουμε στο περίπου τι φταίει άσχετα αν δεν γουστάρουμε να ξεβολευτούμε και να βγούμε από την ευκολία του να είσαι μέλος μιας μάζας αλλά… Τι κάνεις όταν τα βράδια γίνονται ανυπόφορα, όταν οι στιγμές παίρνουν μορφή, όταν το μέσα δεν ξέρει πώς να μιλήσει αφού εκεί δεν είναι ουσιαστικά κανείς! Γίναμε όλοι κοινωνικοί και εξωστρεφείς κάνοντας όμως δέκα βήματα αντίθετα.

Πόσο ουσία μπορεί να έχουν οι λέξεις μερικές φορές… “Αγάπα τον εαυτό σου”! Μια φράση κλειδί για έναν παράδεισο που όλοι έχουμε στα χέρια μας αλλά κανείς δεν χρησιμοποιεί! Αγαπήστε τους εαυτούς σας με όλο σας το είναι. Μάθετε να νιώθετε και να βιώνετε τα πάντα με αγάπη και τότε όλα απλά θα λάμπουν άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα! Αλλάξανε οι άνθρωποι αλλάξαμε και εμείς… Χαθήκαμε;

Ποτέ δεν είναι αργά και φυσικά ποτέ μην λες ποτέ! Καλό μας χειμώνα με πολλή αγάπη, ειλικρίνεια, πάθος και ανιδιοτέλεια! Ελπίζω αυτή η ερώτηση να σας ξυπνήσει όπως ξύπνησε και εμένα και τελικά να μην καταλήξουμε με εμβόλια λίγο πριν το ναυάγιο!

“Εσυ αγαπάς τον εαυτό σου”;



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!