Ο JO NESBO κατέπληξε τα πλήθη…

Ο JO MESBO μαγεύει του Έλληνες αναγνώστες του.


Ο JO MESBO μαγεύει του Έλληνες αναγνώστες του.

Ο JO MESBO μαγεύει του Έλληνες αναγνώστες του.

Ο JO MESBO μαγεύει του Έλληνες αναγνώστες του.

Το σπουδαιότερο event της νέας σεζόν για τον εκδοτικό χώρο πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, με απόλυτη επιτυχία. Με μεγάλο ενθουσιασμό και θερμό χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι εκατοντάδες φανατικοί αναγνώστες τον Jo Nesbo, τον συγγραφέα-φαινόμενο της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας.

Το κοινό που ήρθε από νωρίς για να τον συναντήσει και να τον γνωρίσει από κοντά κατέκλυσε το αμφιθέατρο του Goethe Institut, όπου ο συγγραφέας μίλησε με τον δημοσιογράφο Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία του και τον διάσημο επιθεωρητή του Χάρι Χόλε. Ο Nesbo ξεκίνησε λέγοντας πως δουλεύει από την αρχή την πολυεπίπεδη πλοκή κάθε βιβλίου και στο τέλος αποφασίζει τον τίτλο, με εξαίρεση τον Χιονάνθρωπο όπου έστησε όλη την ιστορία με βάση τον ευρηματικό κατά τη γνώμη του τίτλο. Ο επιτυχημένος συγγραφέας συνέχισε αναφέροντας πως βασική ιδέα κάθε αστυνομικής ιστορίας είναι η σύγκρουση (αφού υπάρχει ο φόνος και η εξιχνίασή του), αλλά και η εσωτερική σύγκρουση του ήρωα.

Δεν είναι τυχαίο που ένας από τους αγαπημένους του συγγραφείς είναι ο Ίψεν στα βιβλία του οποίου, ενώ όλα φαντάζουν στην αρχή φυσιολογικά, στη συνέχεια αποκαλύπτονται σταδιακά τα σκοτεινά μυστικά. Επηρεασμένος από το αμερικανικό hardboiled νουάρ, εκμυστηρεύτηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο πως οι ιστορίες του είναι τόσο σκοτεινές που συχνά απορεί και ο ίδιος για τη δουλειά του και αμφισβητεί το έργο του. Τότε καταφεύγει στο παιδικό βιβλίο που τον κάνει να νιώθει και πάλι φυσιολογικός και υγιής και να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Οι αναγνώστες απόλυτα ικανοποιημένοι άκουγαν τον αγαπημένο τους συγγραφέα να κάνει αυτό που ξέρει πάνω απ’ όλα καλύτερα: Να αφηγείται ιστορίες. Κάθε ερώτηση του κοινού και μια ιστορία του Nesbo. Και όταν τέλειωσαν οι ιστορίες οι αναγνώστες έφυγαν μαγεμένοι με ένα αντίτυπο στο χέρι προσωπικά αφιερωμένο από τον βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Τη μοναδική βραδιά διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, η Νορβηγική Πρεσβεία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών με την ευγενική υποστήριξη του Goethe Institut.
Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο
www.vi3w.com.
 


 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!