Δολοφονία στο Ψυχικό: «Ξεσκονίζουν» 80 βίντεο και το κινητό του 54χρονου τοπογράφου οι Αρχές – Ποιος είναι ο άνδρας που προσήχθη


Στα πρόσωπα που γνώριζαν τον 54χρονο τοπογράφο και τις επαγγελματικές του δραστηριότητες επικεντρώνεται η έρευνα του κλιμακίου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκεται στην Μύκονο προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με την εν ψυχρώ εκτέλεση που έγινε πριν από πέντε ημέρες στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, έχει γίνει μία προσαγωγή Έλληνα που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση απαγωγής.

Το εν λόγω άτομο εξετάζεται αν έχει σχέση με τη δολοφονία του 54χρονου κα καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, έτσι ώστε εφόσον βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία για ενδεχομένη ανάμειξη του στην υπόθεση, να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Όσον αφορά στο κινητό του θύματος,  σε μια πρώτη έρευνα που έχει γίνει, έχουν βρεθεί απειλητικά μηνύματα από δύο διαφορετικά άτομα, που του είχαν στείλει το τελευταίο διάστημα και εξετάζεται ένα από αυτά τα απειλητικά μηνύματα αν έχει σχέση με την υπόθεση δολοφονίας.

Ο 54χρονος ήταν έντονα δραστηριοποιημένος στην Μύκονο, έκανε τοπογραφικά σχέδια για πολύ μεγάλα έργα στην περιοχή και οι Αρχές φαίνεται πως εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας να δραστηριοποιείτο στο νησί των ανέμων.

«Κάποιος που θέλει να δολοφονήσει σίγουρα δεν αφήνει στοιχεία πιο πριν. Νομίζω πως οι Αρχές «εύκολα» θα φτάσουν στην ανακάλυψη του φυσικού αυτουργού, δεν είμαι όμως βέβαιος ότι θα φτάσουν στην ανακάλυψη του ηθικού αυτουργού. Προφανώς θα υπάρχει άρνηση από τον φυσικό αυτουργό αν δεν υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, και όταν δεν υπάρχουν στοιχεία είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί εάν υπάρχει η ηθική αυτουργία που να καθορίζει τον τρόπο και τα μέσα της εκτέλεσης», υπογράμμισε ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

Από τα 80 βίντεο που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές σχετικά με την εκτέλεση στο Ψυχικό, καταβάλλεται προσπάθεια ταυτοποίησης του δράστη, γνωστού ως “μοναχικού λύκου”. Ο ένοπλος, εξοπλισμένος με δύο πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών, διατήρησε την ψυχραιμία του και πλησίασε το όχημα του θύματος, παραμένοντας στη μηχανή του. Με εξαιρετική ακρίβεια, τον πυροβόλησε πολλαπλές φορές χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι.

«Απολύτως σύννομη και άμεμπτη η ζωή του» λέει η οικογένεια του 54χρονου τοπογράφου

Νομικές ενέργειες κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, που δολοφονήθηκε την Τρίτη (2/7) στο Ψυχικό, προανήγγειλε η οικογένειά του, με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω των δικηγόρων του.

«Κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας. Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η δήλωση της οικογενείας του 54χρονου.

«Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και «καλεσμένοι» τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας Παναγιώτη Στάθη με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εντούτοις, κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας.

Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!