
Κέρκυρα: Πώς έγινε το θανατηφόρο τροχαίο – 1,5 ώρα πάλευαν οι πυροσβέστες να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες
Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες του τροχαίου με ένα νεκρό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κέρκυρα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο να προσπαθούν για μιάμιση ώρα να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.
Ένα λεωφορείο με 38 συνολικά Βρετανούς επιβαίνοντες κινούταν στον επαρχιακό δρόμο Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το λεωφορείο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με σταθμευμένη νταλίκα έξω από επιχείρηση με μάρμαρα, με αποτέλεσμα ο οδηγός του λεωφορείου να χάσει τη ζωή του.
Μία μητέρα με το παιδί της βγήκαν από το διαλυμένο όχημα έπειτα από μιάμιση ώρα, καθώς το μπροστινό μέρος του λεωφορείου στο οποίο και κάθονταν σφηνώθηκε στο φορτηγό.
Στο σημείο του τροχαίο επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 5 οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν από το λεωφορείο, χωρίς τις αισθήσεις του τον άτυχο οδηγό, ενώ απεγκλώβισαν τραυματισμένους μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί που παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι, ενώ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν και άλλοι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου.
Σημειώνεται ότι για το τροχαίο διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Τροχαίας Κέρκυρας.
Δείτε βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος: