Μπέλα Χαντίντ: Η Adidas απέσυρε φωτογραφίες της έπειτα από αντιδράσεις του Ισραήλ και τώρα της ζητάει συγγνώμη


«Ζητάμε επίσης συγγνώμη από τους συνεργάτες μας, Μπέλα Χαντίντ, A$AP Nast, Jules Koundé και άλλους, για τυχόν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτούς και αναθεωρούμε την καμπάνια», αναφέρει η ανακοίνωση της Adidas.

Η Adidas, όπως ανέφερε ο Guardian την προηγούμενη εβδομάδα, αφαίρεσε τις εικόνες του μοντέλου Μπέλα Χαντίντ από τις διαφημίσεις της για τα αθλητικά παπούτσια SL72, ένα παπούτσι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, λόγω των δημόσιων τοποθετήσεών της κατά του Ισραήλ.

Η Adidas, μετά τις αντιδράσεις του Ισραήλ, ζήτησε συγγνώμη και απέσυρε τις φωτογραφίες του διάσημου μοντέλου με παλαιστινιακές ρίζες.

Ωστόσο, η Adidas προχώρησε τώρα και σε μια δεύτερη συγγνώμη, αυτή τη φορά προς την Χαντίντ, αφού το Us Weekly ανέφερε ότι το μοντέλο, 27 ετών, προσέλαβε δικηγόρους για το θέμα εν μέσω των αντιδράσεων που προέκυψαν.

Μια ανώνυμη πηγή δήλωσε στο περιοδικό ότι το μοντέλο προσέλαβε δικηγόρο επειδή θέλει να κινηθεί εναντίον της Adidas «για την έλλειψη δημόσιας ευθύνης» που την ενέπλεξε σε μια καμπάνια που «θα συνέδεε οποιονδήποτε με τον θάνατο και τη βία των όσων έλαβαν χώρα στους Αγώνες του Μονάχου το 1972».

«Η βία δεν συνάδει με τις απόψεις της Μπέλα», πρόσθεσε η πηγή.

Ωστόσο, η πηγή διέψευσε επίσης ότι η Χαντίντ έχει προσφύγει σε δικηγόρο επειδή η διαφήμισή της αποσύρθηκε και επανέλαβε ότι ήταν «αναστατωμένη» με τη μάρκα επειδή δεν «αναγνώρισε εκ των προτέρων το ιστορικό πλαίσιο».

Η Χαντίντ, όπως σημειώνει το Page Six, είχε δηλώσει στο παρελθόν την υποστήριξή της στην πατρίδα του πατέρα της, Μοχάμεντ Χαντίντ, κάνοντας διάφορες φιλοπαλαιστινιακές και αντι-ισραηλινές αναρτήσεις στο Instagram και φορώντας ρούχα εμπνευσμένα από τις ρίζες της. Η αδελφή της και επίσης μοντέλο, Τζίτζι Χαντίντ, έχει επίσης αντιμετωπίσει κριτική επειδή δεν καταδίκασε τη Χαμάς.

Η Μπέλα Χαντίντ δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί δημοσίως σχετικά με τη διαμάχη ή τη συνεργασία της με την Adidas. Οι εκπρόσωποί της και της Adidas δεν απάντησαν στα αιτήματα του Page Six για σχολιασμό.

 



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!