Φαράγγι της Σαμαριάς: Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θανάσιμο τραυματισμό της 33χρονης τουρίστριας


Βγήκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου της 33χρονης τουρίστριας στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Από ακατάσχετη αιμορραγία έχασε τη ζωή της μέσα στο Φαράγγι της Σαμαριάς η 33χρονη τουρίστρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η άτυχη γυναίκα υπέστη «ολιγαιμική καταπληξία, τραυματική ρήξη αγγείων κάτω άκρου».

Το πόρισμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορές μαρτύρων, ότι η 33χρονη έχασε τη ζωή της, όταν, το ξύλινο γεφυράκι στο οποίο βρίσκονταν, υποχώρησε, με αποτέλεσμα η ίδια να τραυματιστεί θανάσιμα από τα κοφτερά ξύλα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι η τουρίστρια έχασε τη ζωή της στο σημείο Πόρτες, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όταν σημειώθηκε πτώση βράχου, έπειτα από βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στο σημείο την ώρα της κατολίσθησης, ενώ παριστάμενος γιατρός επιχείρησε να παρέχει στην 33χρονη τις πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα εξέπνευσε σχεδόν μισή ώρα αργότερα, λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας που δεν μπορούσε να σταματήσει με κανέναν τρόπο, παρά τις προσπάθειες που έκαναν όσοι βρέθηκαν στο σημείο.

Ελικόπτερο προσγειώθηκε στο χωριό της Αγίας Ρουμέλης για να παραλάβει τη σορό της 33χρονης και να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης ανέφεραν πως από τον Αύγουστο κι έκτοτε, δεν υπάρχει γιατρός στο χωριό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση, που η άτυχη 33χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από 45 λεπτά και πλέον, ακατάσχετης αιμορραγίας.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ προκειμένου να μεταφέρουν τους δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο φαράγγι, για να μην εγκλωβιστούν.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες, καθώς δεν είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους η ισχυρή βροχόπτωση.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο:

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!