Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Πληροφορίες ότι o «παλαιοχριστιανός» άρπαξε από το νοσοκομείο το νεογέννητο παιδί του


Το νεογέννητο κοριτσάκι του από το νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” φέρεται να άρπαξε το μεσημέρι της Τρίτης 24/9 ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης.

Σημειώνεται ότι με παρέμβαση του Κοινωνικού Λειτουργού είχε απαγορευτεί στην οικογένεια να πάρει το βρέφος, που γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου, διότι το περιβάλλον διαβίωσής τους δεν είχε κριθεί κατάλληλο.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε ότι ο 45χρονος πήρε το νεογέννητο και μαζί με τη μητέρα του παιδιού, Σεβαστή, μπήκαν σε ένα ταξί και έφυγαν.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος που αναζητεί γονείς και βρέφος.

Το χρονικό 

Σημειώνεται ότι η Σεβαστή είχε αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι μόνη της, με τη βοήθεια μόνο μιας μαίας, χωρίς κανέναν προγεννητικό έλεγχο, έχοντας ήδη στο ιστορικό της τέσσερις καισαρικές τομές. Οι γιατροί έκαναν τα αδύνατα δυνατά να κρατήσουν μητέρα και μωρό στη ζωή και η Σεβαστή χρειάστηκε να κάνει χειρουργείο.

Τελικά, η μητέρα και το μωρό επέζησαν, με τους γιατρούς να την σώζουν από βέβαιο θάνατο. Μετά την περιπέτεια, κοινωνικός λειτουργός συνάντησε την Σεβαστή και τελικά, αποφασίστηκε το μωρό να μην δοθεί στους γονείς, αλλά να μεταφερθεί το βρέφος σε κέντρο “Μητέρα”, απόφαση με την οποία το ζευγάρι διαφωνούσε και διαφωνεί.

Η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ – Αρνείται την αρπαγή ο Παλαιοχριστιανός 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, σήμερα, και ενώ το νεογέννητο ήταν να μεταφερθεί στο «Μητέρα» από το μαιευτήριο, με εντολή εισαγγελέα, ξαφνικά εμφανίστηκε ο πατέρας, το άρπαξε και έφυγε τρέχοντας, χωρίς οι σεκιουριτάδες να καταφέρουν να τον σταματήσουν.

«Στις 13.45, παρότι υπήρχαν σεκιούριτι, γιατί ήταν έτοιμο να μεταφερθεί το βρέφος και φοβόντουσαν μήπως κάτι συμβεί, εμφανίστηκε ο πατέρας του βρέφους ο οποίος ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Η μητέρα ήταν απολύτως συνεργάσιμη όλες αυτές τις μέρες με το προσωπικό του νοσοκομείου. Άρπαξε το παιδάκι και άρχισε να τρέχει από τον τρίτο όροφο που είναι τα νεογνά. Τον κυνήγησαν οι σεκιουριτάδες, έφτασαν σχεδόν μέχρι το Αρεταίειο, μπήκε σε μία εκκλησία και βγήκε από την άλλη πόρτα και μετά εξαφανίστηκε με το παιδί. Το νοσοκομείο έκανε μηνυτήρια αναφορά, εξάλλου υπάρχει και εισαγγελική παρέμβαση για να μεταφερθεί το παιδί στο “Μητέρα”», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος ο Παλαιοχριστιανός Μανώλης, μιλώντας στην εκπομπή Live News, αρνήθηκε ότι άρπαξε το μωρό, απειλώντας ότι θα κάνει μήνυση στον κύριο Γιαννάκο.
«Την ώρα που θήλαζε, πήγαν να της πάρουν το μωρό από την αγκαλιά. Και… έφυγε μάλλον» είπε ο «Παλαιοχριστιανός».

Δείτε βίντεο από το νοσοκομείο

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!