Ντουμπάι: Πληροφορίες για σύλληψη 2 ομογενών – Εκτιμάται ότι σχετίζονται με λαθρεμπόριο και συμβόλαια θανάτου στη χώρα μας


Δύο ομογενείς από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι οποίοι εμπλέκονται σε Ρωσόφωνη εγκληματική ομάδα, έχουν συλληφθεί στο Ντουμπάι, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – μέχρι στιγμής- δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αλλά και ενημέρωση του Ελληνικού γραφείου της Interpol και της αρμόδιας υπηρεσίας που είναι η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Στις Ελληνικές αρχές υπήρχαν πληροφορίες ότι και οι δύο είχαν βρει καταφύγιο στο Ντουμπάι.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας στην οποία φέρεται να εμπλέκονται, έχουν συγκρουστεί με το οργανωμένο έγκλημα στην χώρα μας για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου των τσιγάρων.

Κατά τον «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους εκτελέστηκαν τουλάχιστον δύο συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2024 η ελληνική αστυνομία είχε προχωρήσει σε συλλήψεις εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ένας εκ των συλληφθέντων στο Ντουμπάι είναι ο αρχηγός της ρωσόφωνης εγκληματικής ομάδας που σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και πιθανώς του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για Έλληνα ομογενή από την Ουκρανία, γνωστός ως «Εντικ» σε βάρος του οποίου πάντως εκκρεμεί ερυθρά αγγελία όχι για τις ανθρωποκτονίες αλλά για απόδραση και ποινή φυλάκισης 7 ετών για κακουργηματικές διαρρήξεις.

Το δεύτερο άτομο που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχει συλληφθεί στο Ντουμπάι, είναι και αυτός ηγετικό στέλεχος της ίδιας εγκληματικής ομάδας.  Σε βάρος του φέρεται να εκκρεμεί διεθνές ένταλμα των ελληνικών αρχών για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου.

 

 

 

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!