Χανιά: «Φοβάμαι, η πολιτεία δεν με προστάτεψε» – Αναβολή στην δίκη για το ενδοοικογενειακό επεισόδιο έξω από το δημαρχείο


Ξεχειλίζει η οργή των μελών της οικογένειας της 40χρονης γυναίκας που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πρώην σύζυγο της μπροστά στο ανήλικο τους παιδί τους στα μέσα Σεπτεμβρίου έξω από το δημαρχείο Αποκόρωνου, στα Χανιά Κρήτης.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (07/10) η οικογένεια της βρέθηκε ξανά στο πλευρό της στα δικαστήρια Χανίων στηρίζοντας της αναζητώντας δικαίωση για τον άνθρωπο τους. Το δικαστήριο έδωσε και πάλι αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης αργά το μεσημέρι της Δευτέρας με την νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης να ορίζεται για τις 20 Μαΐου 2025.

Η 40χρονη σε δηλώσεις της εξέφρασε τον φόβο της για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ με απογοήτευση τόνισε ότι «άλλη μια φορά πήρε αναβολή. Άλλη μια φορά πήγα στην πηγή και δεν ήπια νερό. Πλέον θα προσέχω το παιδί μου. Φοβάμαι αφού πήγε ένα χρόνο σχεδόν η δίκη μακριά. Η πολιτεία δεν με προστάτεψε για άλλη μια φορά.

«Φοβάμαι, η πολιτεία δεν με προστάτεψε»

Παράλληλα η ίδια επεσήμανε ότι «είχε επιτεθεί άλλη μια φορά είχα δεχτεί επίθεση μπροστά στο παιδί και τον είχε χτυπήσει κιόλας. Με τον αγκώνα του, του είχε κάνει μελανιές στο κεφάλι. Το βίντεο τα λέει όλα, τι άλλο να πω εγώ. Ήθελα να με προστατεύσει η πολιτεία κάτι που δεν έγινε. Εκκρεμούν ακόμα δυο δικαστήρια πάλι με είχε χτυπήσει. Τι άλλο να πω;»

Με τη σειρά της η δικηγόρος της 40χρονης Ρούλα Παυλαντωνέα τόνισε μεταξύ άλλων ότι « το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει τους περιοριστικούς όρους που είχαν τεθεί. Συγκεκριμένα απαγόρευσε στον κατηγορούμενο να πλησιάζει το θύμα σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων καθώς και να επικοινωνεί μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο. Οι τρεις κατηγορίες που βαραίνουν τον κατηγορούμενο σίγουρα επισύρουν ποινές άνω του ενός έτους. Οι κατηγορίες είναι απλή ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας της παθούσας και άσκηση παράνομης ενδοοικογενειακής βίας».

Πώς έγινε το περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στις 13 Σεπτεμβρίου έξω από το δημαρχείο Αποκορώνου.

Η 40χρονη βρίσκονταν με το ανήλικο παιδί που είχε αποκτήσει με τον πρώην σύζυγο της, τον 39χρονο κατηγορούμενο όταν ο ίδιος τους πλησίασε επιχείρησε να αρπάξει το τετράχρονο παιδί τους από τα χέρια της μητέρας του για να το πάει -όπως ισχυρίστηκε – στο σχολείο.

Η γυναίκα προσπάθησε να τον αποτρέψει και τότε εκείνος τη γρονθοκόπησε άγρια. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση δημοτικών υπαλλήλων.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!