Ορεστιάδα: Στη φυλακή ο 40χρονος που έβαλε φωτιά στο σπίτι της οικογένειάς του – Κατηγορείται και για ενδοοικογενειακή βία


Ποινή φυλάκισης τριών ετών και 11 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας στον 40χρονο, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό και ενδοοικογενειακή βία και απειλή.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο 40χρονος διαπληκτίστηκε με την γυναίκα του και περιέλουσε το καθιστικό του σπιτιού τους με εύφλεκτο υλικό, βάζοντας φωτιά. Το κτίσμα υπέστη σημαντικές καταστροφές και έγινε μη κατοικήσιμο.

Το ζευγάρι διέμενε σε ιδιόκτητο σπίτι στην Καβύλη Ορεστιάδας το τελευταίο εξάμηνο, αφού είχε μετοικήσει από την Ολλανδία, όπου ζούσε με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του. Πρόκειται για μια οικογένεια Ρομά που έχει δεσμούς με την Κομοτηνή και το Διδυμότειχο.

Μετά και την σημερινή εξέλιξη, η οικογένεια του 40χρονου μένει χωρίς προστασία, αφού δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, αλλά ούτε και χώρος διαμονής, καθώς ο υπάρχων έχει καταστραφεί από τη φωτιά.

Προς το παρόν η μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της θα διαμείνουν σε συγγενικό τους σπίτι και αργότερα θα επιστρέψουν στην Ολλανδία, προκειμένου να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!