Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: «Μου ζήτησαν 200 χιλ. ευρώ για να μου διευθετήσουν φορολογικές εκκρεμότητες» αποκαλύπτει επιχειρηματίας


Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη (15/10) οι 4 εφοριακοί και ο μεγαλολογιστής που συμμετείχαν στο κύκλωμα διαφθοράς της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το STAR, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι συνήγοροι υπεράσπισής τους κάνουν λόγο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση με ογκωδέστατο προανακριτικό υλικό. Μάλιστα, εκτός από τους επιχειρηματίες που έχουν ήδη καταθέσει στις Αρχές, αναμένεται στο προσεχές διάστημα να προσέλθουν κι άλλοι επιχειρηματίες ώστε να καταθέσουν για δικά τους περιστατικά στις Αρχές.

Έβαζαν τρίτους να ζητήσουν χρήματα

Επιχειρηματίες της Κέρκυρας αποκάλυψαν ότι τους ζήτησαν μέσω τρίτων χρήματα για να διευθετήσουν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

«Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με την επιχείρησή μου. Τότε μου ανέφεραν ότι θα το λύσω αρκεί να δώσω σε κάποιους εφοριακούς 50 χιλιάδες ευρώ για τρεις μήνες. Ήταν αδύνατο να βρω τόσα χρήματα και δεν προχώρησα.

«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές κι όταν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα να τα  καταγγέλλουμε. Και μόνο στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων προκύπτει αναστάτωση στην αγορά», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Κιτσάκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Κέρκυρας.

Ένας άλλος επιχειρηματίας του νησιού ανέφερε: «Προκειμένου να μου διευθετήσουν φορολογική εκκρεμότητα μου ζήτησαν μέσω τρίτου προσώπου να τους δώσω 50 χιλιάδες ευρώ. Τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη».

Σύμφωνα με τις Αρχές το κύκλωμα το αποτελούσαν:

  • Ένα στέλεχος της ΔΟΥ
  • Δύο ελεγκτές
  • Ένας υπάλληλος
  • Ένας λογιστής

Το στέλεχος με τα αρχικά Ι.Γ. έχει εξαιρετικό προφίλ, νέος με αξιόλογες σπουδές και περγαμηνές στον χώρο του. Ήταν σε κεντρική υπηρεσία της Εφορίας και πήρε μετάθεση στην Κέρκυρα.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνούσε για 5 μήνες την υπόθεση πριν συλλάβει τους 4 εμπλεκόμενους με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση. Σε κατ’ οίκον έρευνες που έκαναν οι Αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων εντόπισαν περίπου 45 χιλιάδες ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα τα βρήκαν στο σπίτι του λογιστή.

«Στην Κέρκυρα η διαφθορά είναι μεγαλύτερη από όλη την Ελλάδα, μετά τη Ζάκυνθο, αναλογικά με τον πληθυσμό και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να ορίσει Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς μόνιμα στην Κέρκυρα», τονίζει ο Γιώργος Καλούδης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Μέχρι στιγμής τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν εξακριβώσει σύμφωνα με πληροφορίες δέκα περιπτώσεις, ενώ δύο θύματα έχουν επιβεβαιώσει ότι τους προσέγγισαν οι εφοριακοί.

Ζήτησαν 200 χιλιάδες ευρώ

Επιχειρηματίας που προσέγγισε το κύκλωμα για να του διευθετήσουν υπόθεση με το αζημίωτο μίλησε στο STAR. Όπως είπε, οι 4 συλληφθέντες τον πλησίασαν και μάλιστα επειδή έπρεπε να διευθετήσει φορολογικές του υποθέσεις για 4 χρονιές του ζήτησαν 200 χιλιάδες ευρώ, 50 για κάθε χρόνο.

«Οι 4 συλληφθέντες ήρθαν στην επιχείρησή μου για έλεγχο τετραετίας. Μέσω τρίτου προσώπου όμως μου ζήτησαν 200 χιλιάδες ευρώ, 50 για κάθε χρόνο, για να κλείσουν οι υποθέσεις, συνοπτικά χωρίς έλεγχο. Ήταν αδύνατο να πληρώσω το ποσόν κι έχω προβλήματα πλέον. Την εκδικητική τους συμπεριφορά φοβήθηκα και δεν έκανα καταγγελία στην ΑΑΔΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!