Μάκης Δελαπόρτας για Μίμη Πλέσσα: «Τον σημάδεψε η απώλεια της μητέρας του – Ήταν μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ»


Αφιερωμένη στον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα ήταν η εκπομπή «Στιγμές» με τον Μάνο Νιφλή το βράδυ της Δευτέρας (14/10).

Για τον Μίμη Πλέσσα μίλησαν ο ηθοποιός και βιογράφος του μουσικοσυνθέτη, Μάκης Δελαπόρτας, ο ιδιωτικός ερευνητής και φίλος του, Γιώργος Τσούκαλης και οι τραγουδιστές Γιάννης Πετρόπουλος και Δήμητρα Σταθοπούλου.

Ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την απώλεια της μητέρας του Μίμη Πλέσσα, που τον «σημάδεψε» σε όλη του τη ζωή.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα ξεκινήσω με ένα θλιβερό γεγονός που μου είχε κάνει εντύπωση ο τρόπος που μου το διηγούνταν (σ.σ. ο Μίμης Πλέσσας). Ο χαμός της μητέρας του, που τη λάτρευε τη μητέρα του. Και σε ηλικία 39 χρονών η μαμά του έπλαθε κάτι κουλουράκια στην κουζίνα, τραγουδούσε κι όλα αυτά, πήγε δίπλα της και ξαφνικά έπεσε κάτω. Λιποθύμησε από εγκεφαλικό νομίζω, αν θυμάμαι καλά, και πέθανε. Αυτό ήταν ένα τεράστιο σοκ στη ζωή του. Νομίζω πως το ξέρετε. Τη λάτρευε τη μητέρα του. Αυτό ήταν μια πληγή μου είχε πει που δεν έκλεισε ποτέ. Και πάντα η μητέρα του, τού έλειπε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, σε ό, τι έζησε και δεν έζησε. Η μητέρα του ήταν πάντα δίπλα και τώρα που έφυγε, πραγματικά στο μυαλό μου όταν πήγα να τον αποχαιρετήσουμε, μέσα μου είπα: “Τώρα θα συναντήσει τη μητέρα του”. Δηλαδή, όσο και να μεγαλώσει ένας άνθρωπος, η μάνα είναι μάνα. Αυτό είναι ένα, ας πούμε γεγονός, που ο τρόπος που μου το είχε διηγηθεί με είχε σοκάρει. Που ήταν τόσο πολύ πληγωμένος από αυτό και δεν το ξεπέρασε ποτέ».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!