Θεσσαλονίκη: 72χρονος πέρασε 9 μήνες στη φυλακή, έπειτα από ψευδή καταγγελία της νύφης του για βιασμό των εγγονιών του – «Δεν πείραξα κανένα παιδί»


Τον εφιάλτη της φυλακής και των δικαστηρίων έζησε για πέντε ολόκληρα χρόνια ένας 72χρονος, ύστερα από τρεις ψευδείς καταγγελίες της νύφης του, ότι ασελγεί σε βάρος των πέντε εγγονιών του, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρώτη καταγγελία έγινε το 2019, όταν η νύφη του τον κατήγγειλε πως βίασε τις δύο εγγονές του, των οποίων ο 72χρονος είχε την επίβλεψη. Για αυτήν την καταγγελία, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς το 2023, όπου αθωώθηκε ομόφωνα, λόγω αμφιβολιών.

Πριν, όμως, εκδικαστεί η υπόθεση, η νύφη του προέβη και σε δεύτερη καταγγελία, το 2021, ότι ο 72χρονος βίασε τα άλλα δύο του εγγόνια. Ύστερα από την αυτήν την καταγγελία, ο κατηγορούμενος συνελήφθη ξανά και του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 72χρονος πέρασε 9 μήνες στη φυλακή, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία του και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με το makthes.gr.

Σήμερα (18/10/24) κάθισε ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Τακτικοί και Ένορκοι δικαστές τον έκριναν αθώο συμφωνώντας με την αθωωτική εισαγγελική πρόταση.

Ωστόσο, το μαρτύριο του 72χρονου δε σταμάτησε ούτε με την δεύτερη αθωωτική απόφαση. Η νύφη του τον κατήγγειλε ξανά, ότι αυτήν την φορά ασέλγησε σε βάρος του πέμπτου εγγονού του.

Σημειώνεται, πως σε κανένα δικαστήριο δεν έχει παρευρεθεί η καταγγέλλουσα, ούτε και τα ανήλικα εγγόνια του. Παρά μόνο στην τελευταία ανάκριση, όπου ο εγγονός – ο φερόμενος ως παθών – κατέθεσε ότι «όλα είναι ψευδή με έβαζε η μάνα μου και τα έλεγα».

Ο 72χρονος μιλώντας στο makthes.gr περιέγραψε το μαρτύριο όλων αυτών των ετών. «Είναι όλα ψέματα. Δεν τα πείραξα καθόλου εγώ τα εγγόνια μου. Ίσα ίσα τα προστάτευα γιατί ήμουν αυστηρός παππούς. Είμαι πολύ χαρούμενος μετά την δεύτερη αθώωσή μου. Όλη την νύχτα δεν κοιμάμαι και παρακαλάω τον Θεό. Εγώ δεν πείραξα κανένα παιδί. Τα μεγάλωσα αυτά τα παιδιά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!