Παντελής Καναράκης: «Τα πρώτα χρόνια με έκοβαν στις δραματικές σχολές»


Για το θέατρο και τη «μάχη» που έδωσε να περάσει σε μια δραματική σχολή μίλησε ανοιχτά ο Παντελής Καναράκης το Σάββατο (19/10) στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Καλημέρα είπαμε;», εξηγώντας πως η στήριξη της οικογένειάς του ήταν καταλυτική στο να μην εγκαταλείψει τα πρώτα χρόνια, το όνειρο να γίνει ηθοποιός.

«Η εξάρτησή μου από το θέατρο είναι τεράστια»

«Οι γονείς μου ήταν εξαιρετικά βοηθητικοί στην επιθυμία μου να γίνω ηθοποιός. Με έκοβαν τα πρώτα χρόνια στις δραματικές σχολές, ωστόσο δεν μου είπαν ούτε μια φορά να κάνω και κάτι άλλο επαγγελματικά. Με έδιωχναν με μεγάλη επιτυχία, από το Εθνικό και από τις ιδιωτικές σχολές.

Πήγα και έδωσα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, γιατί επέμενε η μητέρα μου. Εγώ έλεγα ότι αποκλείεται να περάσω. Πήγα πολύ χαλαρός, γιατί νόμιζα, πως δεν θα περάσω αφού δεν είχα μέσον. Όταν πέρασα, έπρεπε να πείσω τους πάντες ότι δεν είχα μέσο.

Νομίζω ότι σε αυτή τη ζωή, αυτό που θες πάρα πολύ το καταφέρνεις σε ένα 70%. Αυτό που δεν κατάφερες, είναι αυτό που νομίζεις ότι θα ήθελες. Όταν το θέλω μέσα σου ουρλιάζει, δεν έχεις ελπίδα να κάνεις κάτι άλλο. Θα κάνεις αυτό που θέλεις.

Όσο περνάνε τα χρόνια, η εξάρτησή μου από το θέατρο είναι τεράστια. Γενικά αγαπάω το επάγγελμά μου. Το αγαπώ με κάθε κύτταρο μου. Δεν ξέρω εάν είμαι πλασμένος για αυτή τη δουλειά ή όχι, ξέρω όμως ότι την έχω τεράστια ανάγκη», είπε ο Παντελής Καναράκης.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!