Η Aλεξάνδρα Παλαιολόγου στο ανανεωμένο «Βίρα τις Άγκυρες» που επιστρέφει για 2η σεζόν


Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου θα πρωταγωνιστήσει στη θρυλική παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου που ανεβαίνει από τις 30 Νοεμβρίου  στο Βασιλικό Θέατρο

Νάντια Ρηγάτου

Το καλοκαίρι είχα την τύχη να απολαύσω την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στην Επίδαυρο στο ρόλο της Ελπινίκης στον αριστουργηματικό «Πλούτο» σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Σκεφτόμουν πόσο πολύ της ταιριάζει η κωμωδία και να που όπως έμαθα, η ηθοποιός θα μας χαρίσει σύντομα κι άλλες στιγμές γέλιου.

Η επιτυχημένη παραγωγή, της περσινής σεζόν, «Βίρα τις Άγκυρες» επιστρέφει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στη φετινή διανομή θα βρίσκεται και η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Η ηθοποιός θα ερμηνεύσει τη Σμαρώ Μπιζάνη, μια θιασάρχη και πρωταγωνίστρια της μεταπολεμικής επιθεώρησης.

Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέρη Πελτέκη, είναι μια αναδρομή στην ιστορία της ελληνικής επιθεώρησης, μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή που συνδυάζει τραγούδι, χορό, γέλιο αλλά και συγκίνηση, την οποία πέρσι παρακολούθησαν πάνω από 30.000 θεατές, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο το «Βίρα τις Άγκυρες» μας μεταφέρει στην δεκαετία του ΄50 όπου η επιθεώρηση είναι το βασικό εμπορικό είδος στα μεγάλα κεντρικά θέατρα της Αθήνας, όπως το «Βέμπο» και το «Ακροπόλ», όπου ανεβαίνουν μεγάλα μουσικά θεάματα εμπνευσμένα από τα αμερικάνικα μιούζικαλ που ανέδειξαν σπουδαίους ηθοποιούς και άφησαν παρακαταθήκη τραγούδια που αγαπήθηκαν κι έγιναν τεράστιες επιτυχίες.

ΔΙΑΝΟΜΗ (με αλφαβητική σειρά):

Μαίρη Ανδρέου, Νίκος Βατικιώτης, Άννα Ευθυμίου, Παντελής Καναράκης, Νίκος Καπέλιος, Αγγελική Κιντώνη, Φαίη Κοκκινοπούλου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Τατιάνα Μελίδου, Δημήτρης Μορφακίδης, Χριστίνα Μπακαστάθη, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Σπύρος  Σαραφιανός, Εύη Σαρμή, Δημήτρης Σιακάρας, Γεράσιμος Σοφιανός, Νίκος Τσολερίδης, Θάνος Φερετζέλης.

Χορεύει επί σκηνής η Στέλλα Εμίνογλου

Φιγκυράν:Κωνσταντίνος Πόποβιτς

Φωτογραφίες: Mike Rafail | That long black cloud

 

 

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!