Συνελήφθη αστυνομικός για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα


Συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ένας 41χρονος Ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στο Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου αποσπασμένος από το ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου, κατηγορούμενος για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται και η ημεδαπή με καταγωγή από Αλβανία σύντροφός του, για συνέργεια σε απάτη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μίας 28χρονης επίσης ημεδαπής με καταγωγή από Αλβανία, -ύστερα από προτροπή της συνεργού του απατεώνα αστυνομικού, που είναι και φίλη της- απευθύνθηκε για υπόθεσή της σε αυτόν.

Στις αρχές Οκτωβρίου είχε βγάλει τον σκύλο της βόλτα και όταν συναντήθηκε στον δρόμο με μία άλλη γυναίκα που κρατούσε δύο σκυλάκια, ο σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε το ένα και η άλλη γυναίκα έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο δρόμο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Η ίδια, όπως είπε στους αστυνομικούς, προθυμοποιήθηκε να καλύψει ό,τι έξοδα τυχόν υπάρξουν, φοβούμενη όμως ότι θα μπορούσε η άλλη γυναίκα να της κάνει μήνυση και με την προτροπή της φίλης της και συντρόφου του αστυνομικού, απευθύνθηκε σε αυτόν για την βοηθήσει. Σημειώνεται ότι όλο το αυτό το διάστημα η άλλη γυναίκα δεν είχε κινηθεί νομικά σε βάρος της 28χρονης.

Ο αστυνομικός, με το πρόσχημα μεσολάβησης για την αποφυγή δήθεν νομικών συνεπειών στην εν λόγω υπόθεση, έπεισε το θύμα να καταβάλει τμηματικά έως και 7.400 ευρώ, αρχικά κατ’ ιδίαν στη συνεργό του και στη συνέχεια σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να της έλεγε ότι αν του πάει μήνυση θα την σκίσει και μην ανησυχεί και στο τέλος της είπε ψευδώς ότι είχε τακτοποιήσει εντελώς την εκκρεμότητα. Εκκρεμότητα όμως που δεν υπήρχε, αφού η παθούσα από το περιστατικό με τους σκύλους δεν έχει κινηθεί νομικά σε βάρος της.

Η κοπέλα άρχισε να καταλαβαίνει τι συνέβαινε σε βάρος της και απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο Ανθυπαστυνόμος μάλιστα είχε απασχολήσει και πέρυσι την Υπηρεσία του, καθώς είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και ψευδείς βεβαιώσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου όπου υπηρετούσε έως και το 2023, όπου μάλιστα εμφάνιζε πλαστές αποδείξεις στην Υπηρεσία του για διαμονή σε κατάλυμα όσο ήταν αποσπασμένος εκεί, που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Οι αποφάσεις του πειθαρχικού οργάνου εκκρεμούσαν σε βάρος του, ωστόσο τελούσε έως και το τέλος Δεκεμβρίου 2024 σε καθεστώς αναρρωτικής άδειας.

Σε σωματική έρευνα, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και όπλα χωρίς σχετική άδεια και συγκεκριμένα, τρεις κυνηγετικές καραμπίνες, περίστροφο, πιστόλι, 251 φυσίγγια, 500 ευρώ, ρολόι και κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!