Συγκλονίζει η Μαρία Μπακοδήμου: «Ένιωθα πως καίγομαι – Συνήλθα ύστερα από 31 ώρες στην εντατική»


Μια εκ βαθέων συνέντευξη για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της, παραχώρησε η Μαρία Μπακοδήμου, την Παρασκευή (25/10), στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4».

Η παρουσιάστρια περιέγραψε αναλυτικά την στιγμή που κατέρρευσε, έπειτα από το αλλεργικό σοκ και τα όσα ακολούθησαν στο νοσοκομείο, όσο και το μετατραυματικό στρες, που καλείται να διαχειριστεί αυτή την περίοδο.

Οι δηλώσεις για την περιπέτεια της υγείας της

«Καλά είμαι ευτυχώς. Δεν έχω συνέλθει ακόμη σωματικά, αλλά το έχω συνειδητοποιήσει. Το αλλεργικό σοκ είναι κάτι που κάνει τον οργανισμό να καταρρεύσει. Κινδυνεύεις σοβαρά. Σιγά – σιγά ανακτώ τις δυνάμεις μου. Ψυχολογικά όμως, με έχει ρίξει. Μπορεί να είναι μετατραυματικό στρες. Φεύγεις και έρχεσαι.

Όλο αυτό είναι ένα χτύπημα στον πυρήνα σου, πως δηλαδή υπάρχω και δεν υπάρχω. Δύο ημέρες πριν γιορτάζαμε σε κάτι γενέθλια και μετά εγώ θα μπορούσα να μην είμαι, τόσο απλά.

Πήγα να κάνω μια εξέταση στις 2 Οκτώβρη και έπρεπε να κάνω μέθη. Μου έβαλαν το αντιβιοτικό και μετά δεν θυμάμαι τι έγινε, κατέρρευσα, συνήλθα έπειτα από 31 ώρες στην εντατική. Το κατάλαβαν αμέσως, γιατί δεν είχα σφυγμό.

Δεν ξέρω αν έχω συναίσθηση σχετικά με το ποια στιγμή ήταν, όταν ένιωθα πως καίγομαι. Το κάψιμο είναι η ένδειξη της αλλεργίας μου. Είχα την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, γιατί υπέφερα. Ήμουν σε αυτήν την κατάσταση πριν ξυπνήσω. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, δεν θέλω να πω πράγματα που θα ακούσουν τα παιδιά μου. Το έμαθαν έπειτα από λίγες ώρες.

Θυμάμαι όταν συνήλθα μου είπαν τα κορίτσια στο χειρουργείο ότι ”φύγατε και ξαναήρθατε”. Αισθανόμουν ότι χάνομαι και η αγωνία μου ήταν να μη φύγω. Από την άλλη υπέφερα σωματικά και ένιωθα ότι πρέπει να γίνει κάτι. Έχεις μια συνειδητότητα σε κάποια κομμάτια εκείνη την στιγμή.

Δεν θέλω να το συζητήσω το πώς είναι να φεύγεις, είναι πολύ δύσκολο. Είναι μεγάλο το σοκ όταν ξυπνάς, γιατί μετά πρέπει να τσεκάρεις τον κίνδυνο, επειδή δεν έπαιρνε οξυγόνο ο εγκέφαλος. Πρέπει να τσεκάρεις εάν δουλεύει το μυαλό σου, εάν έχει πάθει κάτι η καρδιά σου. Έπρεπε να κάνω μια σειρά από εξετάσεις.

Τώρα είμαι καλά, εάν εξαιρέσεις αυτό το μετατραυματικό στρες. Μου είπαν, ότι εάν δεν ήμουν σε τόσο καλή φυσική κατάσταση, δεν θα ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα. Προσέχεις τον εαυτό σου, τη διατροφή σου, γυμνάζεσαι. σέβεσαι τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Πάντα τα έκανα τις εξετάσεις μου. Μπορεί λοιπόν να κάνεις τα πάντα, αλλά να έρθει ένα μοιραίο γεγονός. Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα, αυτό με έχει σοκάρει.

Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα μέσα μου, αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Από τη μία τρομάζεις, λυπάσαι και κλαις για αυτό που έπαθες και από την άλλη χαίρεσαι που ζεις. Βλέπω τη ζωή με άλλη ματιά, την εκτιμώ περισσότερο.

Το βράδυ με πιάνουν οι μαυρίλες, ξυπνάω κατά τη διάρκεια του ύπνου μου. Την ημέρα είμαι καλά, είμαι λειτουργική. Μετά δεν εξελίσσεται πολύ καλά. Πετάγομαι στον ύπνο μου, δεν βλέπω εφιάλτες», είπε η Μαρία Μπακοδήμου.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!