Καλαμπάκα: Κτηνοτρόφος έχει βάλει… GPS στις αγελάδες του για να μην τις χάσει – «Η Αγγελική βγήκε έξω»


Ένας κτηνοτρόφος στην Καλαμπάκα, έχει βάλει GPS στις αγελάδες του, προκειμένου να μην τις χάσει, και τις παρακολουθεί μέσω του κινητού του.

Όπως ανέφερε στο Action24, ο κ. Στέργιος Παππάς με την εφαρμογή αυτή, που έρχεται από την Ισπανία δίνεται η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες για τα ζώα τους. Παράλληλα, επεσήμανε πως πλέον δεν υπάρχουν εργάτες, ενώ κατήγγειλε και κλοπές ζώων.

«Μέσα από τους αισθητήρες και το GPS επιχειρούμε να συλλέξουμε δεδομένα» ανέφερε η κόρη του, Ευαγγελία, φοιτήτρια της Γεωπονικής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Προσπαθούμε να φέρουμε το ελληνικό περιλαίμιο στην Ελλάδα». Η φοιτήτρια διευκρίνισε πως τα κίτρινα στίγματα δείχνουν ποιες αγελάδες έχουν βγει από την περίφραξη.

«Η Αγγελική βγήκε έξω από την περίφραξη», ανέφερε χαρακτηριστικά για μία αγελάδα, και εξηγεί πως συλλέγουν δεδομένα για την υγεία τους και τη δραστηριότητά τους.

Οι μετρήσεις αφορούν στη θερμοκρασία του ζώου, ενώ μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πληροφορίες και για τα χιλιόμετρα που διανύουν καθημερινά, το νερό που καταναλώνουν κ.ά.

Τα GPS περιέχουν μπαταρία που διαρκεί από έξι μήνες έως έναν χρόνο, όπως είπε ο Στέργιος Παππάς, ο οποίος αποκάλυψε πως τα ζώα τους τα παρακολουθεί η ισπανική εταιρεία που έχει δημιουργήσει την εφαρμογή. «Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε ένα ζώο ενημερωνόμαστε με e-mail» είπε.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!