Οργή για την κακοποίηση του 3χρονου στο Ηράκλειο: Τι αποκάλυψε η 17χρονη που έσωσε το αγοράκι – Την Τετάρτη απολογούνται η μητέρα και ο σύντροφός της


Αποκαλύψεις για την απαθή στάση της μητέρας, την ώρα που οι γείτονες πάλευαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο αγοράκι, το οποίο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, στο Ηράκλειο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στην 26χρονη μητέρα και τον 44χρονο σύντροφό της για την άγρια κακοποίηση του 3χρονου αγοριού. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη (29/1).

Τον 44χρονο εγκατέλειψε ακόμη και ο δικηγόρος του, επικαλούμενος προσωπικές ηθικές αξίες, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος δεν τον συνόδευσε το πρωί της Δευτέρας (27/1) ούτε στο δικαστήριο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Την ίδια στιγμή, το πλήθος που βρέθηκε στα δικαστήρια εμφανίστηκε οργισμένο απέναντι στους δύο συλληφθέντες και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της μητέρας και του συντρόφου της για την άγρια κακοποίηση του αγοριού, που η ζωή του, πλέον, κρέμεται από μια κλωστή.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μια 17χρονη ήταν αυτή που κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφθασε άμεσα και παρέλαβε το παιδί σε κωματώδη κατάσταση. Συγκεκριμένα, στις 9 το πρωί της Κυριακής, η ανήλικη άκουσε φωνές από το σπίτι «κολαστήριο», όπου ζούσε το αγοράκι, ενώ στις 10.15 γιατροί από το ΠΑΓΝΗ κάλεσαν την αστυνομία και ανέφεραν ότι το παιδί είναι βαριά χτυπημένο στο κεφάλι, καθώς και σε όλο του το σώμα.

«Βλέπω το παιδί αναίσθητο, χωρίς να ανασαίνει»

«Ανοίγω την πόρτα, μπαίνω μέσα και βλέπω το παιδί αναίσθητο, χωρίς να ανασαίνει. Του κάνω ΚΑΡΠΑ, ξυπνάει, φωνάζει και μετά λιποθυμάει πάλι, απλά εκείνη τη στιγμή ανέπνεε. Όταν μπήκα, η μητέρα δεν ήταν εκεί, ήρθε μετά», είπε η 17χρονη αυτόπτης μάρτυρας.

Παράλληλα, η αστυνομία έχει στα χέρια της οπτικοακουστικό υλικό από το κινητό του κατηγορούμενου, φωτογραφίες και βίντεο, όπου απεικονίζεται το 3χρονο αγοράκι με εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην περιοχή, με την τοπική κοινωνία να είναι εξοργισμένη από στοιχεία και πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Το παιδάκι ήταν αναίσθητο κάτω και εκείνη έψαχνε τον σκύλο»

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλούν οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων για τη συμπεριφορά του ζευγαριού που έμενε με το παιδί.

«Αυτός έφυγε με ένα μηχανάκι και πήγε στο νοσοκομείο, στο κοπέλι. Η άλλη, η μάνα, ήταν απέξω απαθής, λες και δεν είχε γίνει τίποτα», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας. «Το παιδάκι ήταν αναίσθητο κάτω. Να πονάει το παιδί της και εκείνη να ψάχνει τον σκύλο και να μη ρωτάει τι κάνει το παιδί. Μια απάθεια. Αυτός, άνω-κάτω, φώναζε «το παιδί, το παιδί». Αυτή την είχε γνωρίσει αυτός από το Tik-Tok και την είχε φέρει εδώ πέρα», συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 26χρονη έμενε στην Αθήνα, ήταν άνεργη και είχε δυσκολίες στην ανατροφή του παιδιού, όπως δήλωνε και η ίδια δημόσια στα κοινωνικά της δίκτυα. Εκεί, γνώρισε τον περασμένο Οκτώβρη τον 44χρονο και γρήγορα πήρε την απόφαση να μετακομίσει μαζί με το παιδί της στην Κρήτη, σε μια παλιά κατοικία σε οικισμό έξω από το Ηράκλειο.

Τι είπε ο παππούς του παιδιού

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο παππούς του παιδιού μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε επικοινωνία που είχε μέσω βιντεοκλήσης με την κόρη του, είδε το αγοράκι καλά στην υγεία του, ενώ ποτέ δεν είχε παρατηρήσει σημάδια κακοποίησης στο σώμα. Ο ίδιος αναλυτικά ανέφερε: «Χθες μίλησα με την κόρη μου, όλα καλά. Μέχρι χθες μιλούσα με το μωρό μέσω κάμερας, έχω μιλήσει με τον πιτσιρίκο. Μια χαρά και ο σύντροφός της, δεν είχαν ποτέ πρόβλημα. Περνούσε καλά το παιδάκι. Δεν νομίζω να υπήρχαν προβλήματα».

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος κατηγορούμενος είναι πατέρας ενός 14χρονου παιδιού, που είχε από προηγούμενο γάμο, στο πλαίσιο του οποίου το 2022 φέρεται να είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμη να έχει σοβαρό χτύπημα με καταχρήσεις, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα επιδείκνυε την σωματική του διάπλαση και αυτοχαρακτηριζόταν ως «killer».

Καταγεγραμμένα σε βίντεο τα βασανιστήρια στο 3χρονο αγοράκι

Καταγεγραμμένα σε βίντεο φαίνεται πως υπάρχουν τα βασανιστήρια που βίωνε από την μητέρα και τον σύντροφό της, το 3χρονο αγοράκι. Οι εικόνες δείχνουν, σύμφωνα με το Cretalive.gr, τα σημάδια της κακοποίησης στο κορμάκι του παιδιού με καψίματα από τσιγάρο, στα γεννητικά του όργανα, χτυπήματα στο κεφάλι, τη μέση, τα ποδαράκια του και μώλωπες παντού.

Τα βίντεο της… ντροπής βρέθηκαν στο κινητό του 44χρονου και μάλιστα όσοι αστυνομικοί είδαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο με το παιδάκι, ξέσπασαν σε κλάματα, καλώντας μάλιστα συναδέλφους τους να μην τα δουν. Πάντως, ο 44χρονος υποστηρίζει ότι το παιδί έπεσε στο τραπεζάκι και χτύπησε το κεφάλι του, ενώ η 26χρονη μητέρα του παιδιού ισχυρίζεται ότι είχε πάει να πάρει καφέ, κι επιστρέφοντας, είδε το παιδί αναίσθητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα επίμαχα βίντεο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ο 44χρονος να καταγράφει «για να μην βρει τον μπελά του από την αστυνομία», υπονοώντας ότι τον μικρό Άγγελο είχε κακοποιήσει η μητέρα του.

«Γενικά σαν άνθρωπος ήταν πάρα πολύ νευρική» – Τι είπε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού

«Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Ο λόγος που το έκανε. Δεν μπορώ να την καταλάβω. Μόνο τον μάλωνε και τον βάραγε στα χέρια, αυτό. Και του φώναζε. Αλλά πάντα της έλεγα να μην του φωνάζει, ούτε να τον μαλώνει. Γιατί είναι παιδί. Την τελευταία φορά που είχα δει εγώ τον γιο μου, μου είχε πει ότι θα πήγαινε στη μαμά της στη γιορτή κι έφυγε. Δεν γύρισε ποτέ. Και μου είχε στείλει μόνο ένα μήνυμα από τη μαμά της ότι ‘δεν ταιριάζουμε άλλο και θέλω να κάτσω με την οικογένειά μου’», δήλωσε ο πατέρας του 3χρονου, μιλώντας στο Mega.

Τελευταία φορά μίλησε με τον μικρό Άγγελο στις 10 Δεκεμβρίου και έκτοτε, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει ξανά μαζί του, όπως ισχυρίζεται, καθώς, η μητέρα του, όπως λέει, έκοψε κάθε επαφή.

«10 Δεκεμβρίου, όταν με ξαναπήρε τηλέφωνο, το παιδί, δύο φορές που το έβλεπα εγώ, εγώ το έβλεπα πάρα πολύ καλά, δηλαδή όταν με έπαιρνε δύο φορές στην κάμερα, μου έλεγε ‘μπαμπά, έλα εδώ’. Και μετά ξαφνικά, με μπλοκάρανε κι ήταν για να τον πάρω τώρα για τα Χριστούγεννα και δεν μου τον έδιναν. Ο Θεός να μας βοηθήσει το παιδί να είναι πάνω απ’ όλα καλά και θα αρχίσω διαδικασίες να πάρω την επιμέλεια του μωρού», είπε ο ίδιος.

Ακόμη, ο πατέρας υποστήριξε ότι παρουσία του μία φορά η 26χρονη είχε επιθετική συμπεριφορά, όταν το παιδί της είχε πετάξει το κινητό της κάτω. «Τον είχε μαλώσει, του είχε φωνάξει και τον είχε χτυπήσει στα χέρια. Εγώ της είχα πει ότι δεν μου αρέσει αυτό, γιατί είναι μικρό παιδί», ανέφερε.

Μετά την γέννηση του παιδιού ήταν 3 μήνες μαζί, αλλά λόγω διαμάχης του με την οικογένεια της μητέρας του παιδιού του, απομακρύνθηκαν. «Μου απαγόρευαν να βλέπω το παιδί. Γενικά σαν άνθρωπος ήταν πάρα πολύ νευρική, αλλά δεν περίμενα να γίνει αυτό από την ίδια», συμπλήρωσε ο πατέρας.

Στοιχεία από το ποινικό παρελθόν του 44χρονου συντρόφου

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν υπάρξει δύο καταγγελίες σε βάρος του 44χρονου από την πρώην σύζυγό του.

Η μία καταγγελία έγινε στις 02/06/2021 για ενδοοικογενειακή βία, όταν φέρεται να πήγε να εμβολίσει τον αλβανικής καταγωγής άνδρα, που νόμιζε ότι είναι σύντροφος της. Και η άλλη έγινε στις 12/02/2022, πάλι από την πρώην συζύγου για ενδοοικογενειακή βία, τηλεφωνική απειλή και εξύβριση.

Δίνει μάχη για τη ζωή του το αγοράκι 

Το 3χρονο αγόρι συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου φέροντας σοβαρά τραύματα και συγκεκριμένα αιμάτωμα στον εγκέφαλο και ρήξη της κοιλιακής αορτής.

Ήδη έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, ενώ οι γιατροί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν το 3χρονο αγοράκι στη ζωή.

Όπως αναφέρεται όμως τα επόμενα δύο 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την πορεία της υγείας του άτυχου παιδιού.

«Dum, spiro, spero» είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Τα πολύ σοβαρά χτυπήματα που φέρει στο κεφάλι τα οποία προκάλεσαν μεγάλο αιμάτωμα, το τραύμα στο στέρνο και στην κοιλιακή αορτή, στην καρδιά του δηλαδή, αλλά και οι μώλωπες σε όλο του το κορμάκι ανησυχούν ιδιαίτερα τους γιατρούς που έχουν πέσει πάνω στο αγοράκι για να το κρατήσουν στη ζωή. «Το παιδί είναι διασωληνωμένο σε εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση. Πρώτη φορά συναντάω κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε να θεωρηθεί θαύμα που το αγοράκι βρίσκεται στη ζωή, και για αυτόν τον λόγο οφείλουμε να πούμε συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έδρασε ακαριαία και σε χρόνο μηδέν. Σώθηκε κατά κάποιο τρόπο, και η μάχη συνεχίζεται» ανέφερε στο enikos.gr ο κ. Χαλκιαδάκης.

Την ώρα που η μητέρα του τρίχρονου αγοριού και ο σύντροφός της, αλληλοκατηγορούνται για την κακοποίησή του, ο κ. Χαλκιαδάκης επισημαίνει πως αν και δεν είναι αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του, χρησιμοποιεί την λατινική φράση «Dum spiro spero». «Όσο ζω, ελπίζω. Οπότε, εφόσον βρίσκεται ακόμη στην ζωή, υπάρχουν πιθανότητες να τα καταφέρει».

«Μάνα είναι μόνο μία» έγραφε η μητέρα του στα social media

Παράλληλα, οργή και εντύπωση προκαλούν ορισμένες αναρτήσεις της 26χρονης μητέρας του άτυχου αγοριού, στα social media, η οποία δημοσίευε φωτογραφίες της ίδιας με το παιδί της να χαμογελά πριν από μήνες, και τώρα, αποκαλύπτονται τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες στο σπίτι που βίωνε τα βασανιστήρια το παιδί.

Συγκεκριμένα, δημοσίευε φωτογραφίες με την ίδια και το παιδί της, γράφοντας «η καλύτερη μέρα», ενώ παράλληλα, ορισμένες αναρτήσεις της αφορούν τον σημαντικό και μοναδικό ρόλο της μάνας, στην ζωή ενός παιδιού, γράφοντας στη λεζάντα «μάνα είναι μόνο μία». Είναι απορίας άξιο λοιπόν, πώς γίνεται μία μητέρα να προχωρά σε τέτοιες πράξεις, σε βάρος του ίδιου της του γιου, ενώ υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι «σταθερή σαν βράχος» στο πλευρό του.

Αφού αποκαλύφθηκε η φρικιαστική υπόθεση, η 26χρονη μητέρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, βγάζει μια απάθεια, όπως λένε χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές, ενώ τις πρώτες ώρες της σύλληψής της δεν είχε καν ρωτήσει για την κατάσταση του παιδιού.

Από την άλλη, ο πατριός του τρίχρονου αγοριού, που είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές, στο προφίλ του στα social media, παρουσιάζεται ως «killer» και «gangster» παρουσιάζοντας πόσο γυμνασμένος είναι.

Οι κακουργηματικές διώξεις και τα ευρήματα στο σπίτι

Στην 26χρονη μητέρα και τον 44χρονο σύντροφό της ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοχρησία κατά συναυτουργία, πρόκληση σωματικών κακώσεων και βλάβη της υγείας με θύμα ανήλικο κατ’ εξακολούθηση και επίσης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, με δράστες που έχουν την υποχρέωση να το διατρέφουν και που προηγουμένως το είχαν υπαίτια τραυματίσει.

Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, από την οποία ανήλικος διέτρεξε κίνδυνο ζωής, οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.

Για τον 44χρονο επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία αποκλειστικά χρήση, αλλά και δίωξη για αποθήκευση χωρίς δικαίωμα, δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανήλικου σε σύστημα αρχειοθέτησης.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ για την άγρια κακοποίηση του παιδιού και άμεσα ξεκίνησε τις έρευνες. Αφού πρώτα έλαβε καταθέσεις από τους γιατρούς και είδε τις εξετάσεις του παιδιού προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού.

Εκεί βρήκαν ένα αεροβόλο, ένα ξύλινο ρόπαλο και δύο τάβλες από μία παιδική κούνια οι οποίες εκτιμάται πως χρησιμοποιούνταν ως «εργαλείο» για τον ξυλοδαρμό του παιδιού. Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και χάπια ζάναξ.

Κακοποίηση 3χρονου στο Ηράκλειο

 

Αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους έως και τώρα η 26χρονη και ο 44χρονος αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες ως προς την κακοποίηση του άτυχου αγοριού. Η 26χρονη υποστηρίζει πως ο 44χρονος χτυπούσε το παιδί, ενώ εκείνος υποστηρίζει πως δεν έκανε κάτι και ότι τα παλιότερα τραύματα οφείλονται στη μητέρα του παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται ως προς τον ρόλο τόσο της μητέρας όσο και του συντρόφου της στην κακοποίηση του παιδιού καθώς ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος από τους δύο προχωρούσε σε αυτές τις φριχτές πράξεις ή αν ήταν από κοινού.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!