Έκθεση για χάρη του Valentino

Ξεκίνησε!


Ξεκίνησε!

Ξεκίνησε!

Ξεκίνησε!

 

Μια έκθεση μόδας, προετοιμαζόταν εδώ πολύ καιρό, για να αναδείξει όλα τα “έργα τέχνης”, που έχει προσφέρει μέχρι τώρα ο Valentino, στο χώρο της μόδας. Η έκθεση αυτή ξεκίνησε πριν λίγες μέρες και φιλοξενείται στο Somerset House στο Λονδίνο και έχει τον τίτλο “Valentino: The Master of Couture”. 

Ακριβώς όπως δηλώνει ο τίτλος, η έκθεση παρουσιάζει τις δημιουργίες του Valentino σε όλο τους το μεγαλείο. Πάνω από 130 εκθέματα, τουαλέτες που έχουν φορεθεί στο κόκκινο χαλί από υπέρλαμπρες σταρ και vintage κομμάτια τα οποία ίσως να είχαμε ξεχάσει, προβάλουν μπροστά στα μάτια μας τα 50 χρόνια καριέρας του Valentino. Η έκθεση περιλαμβάνει τουαλέτες που φορέθηκαν από την Gwyneth Paltrow, την πριγκίπισσα του Μονακό Grace Kelly, την Sophia Loren, τη vintage τουαλέτα που φορούσε στα Oscar του 2001 η βραβευμένη Julia Roberts και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το αξέχαστο νυφικό της Jackie O’ που φόρεσε στο γάμο της το 1968. 

alt

“Κάθε μία από αυτές τις δημιουργίες έχει την ιστορία τους” λέει ο Valentino. “Το atelier κατασκεύαζε κάθε ένα από αυτά τα ρούχα, με τόση λεπτομέρεια και κομψότητα, που μπορεί να τους έπαιρνε ώρες ακόμη και μέρες για να το τελειοποιήσουν. Οι δημιουργίες αυτές δεν έχουν φορεθεί εκτός show, πασαρέλας ή εκδηλώσεων. Αυτή η έκθεση στο Somerset House, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να δει όλα αυτά τα ρούχα με κάθε τους λεπτομέρεια από κοντά.” 

Η έκθεση έχει χωριστεί σε τρία μέρη που το καθένα έχει διαφορετικό θέμα, την ιστορία του Valentino, την πασαρέλα και το atelier. Και στα τρία μέρη της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν φωτογραφίες από τη ζωή του Valentino, βίντεο από τις πασαρέλες και τα atelier, καθώς και γνωστές δημιουργιές θα παρουσιάζονται σαν εκθέματα. Η έκθεση θα διαρκέσει 3 μήνες από 29 Νοέμβρη 2012, μέχρι 3 Μαρτίου 2013 και παραμένει ανοιχτή για τους επισκέπτες της καθημερινά. 

alt



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!