Αντιγόνη Βαφείδου για το ρεπορτάζ του enikos.gr: «Πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων»


Για την έρευνα που ανέθεσε η Hellenic Train στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 6 μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κι έφερε στο φως της δημοσιότητας το enikos .gr μίλησε η δικηγόρος Αντιγόνη Βαφείδου στην εκπομπή «Evening Report» του Μάνου Νιφλή.

«Πολύ σύντομα από νομική άποψη, εδώ θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε πως «θα είναι διερευνητέο επίσης αν ο ίδιος φορέας, ο οποίος χρησιμοποιείται για να εισφέρει τα συμπεράσματα και το δικό του πόρισμα, κατά την προανακριτική διαδικασία και κατά την ποινική προδικασία εν γένει, να επιληφθεί και να έχει ως εντολέα και την Hellenic Train ή την όποια εταιρεία, είναι επίσης υπό διερεύνηση. Γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούν… Μπορεί βέβαια να είναι άλλα πρόσωπα που συστήνουν την Α ή τη Β επιπλέον».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «θεωρώ όμως, επειδή είναι ένα ευαίσθητο κοινωνικό πλέον γεγονός, που δεν αφορά μόνο αυτό καθ’ αυτό το διερευνητέο συμβάν από τη δικαιοσύνη, και για την έξωθεν καλή μαρτυρία της Hellenic Train και για την αξιοπιστία της όποιας απάντησης, θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι ένας άλλος φορέας».

«Φυσικά και είναι δικαίωμά της. Αλλά νομίζω ότι για τα εχέγγυα της αμεροληψίας, αλλά και για το ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια, να υπήρχε ένας πλήρης διαχωρισμός», κατέληξε

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!