Ο Jeremy Scott σχεδιάζει το καινούριο Smart Fortwo

Fashion car!


Fashion car!

Fashion car!

Fashion car!

 

Η απίστευτη συνάντηση μεταξύ του διεθνούς φήμης σχεδιαστή μόδας Jeremy Scott και του smart fortwo έχει ως αποτέλεσμα το πιο εντυπωσιακό smart fortwo. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έτοιμο να απογειωθεί στη νέα εποχή της κινητικότητας με τα δικά του φτερά!

Το μοναδικό smart forjeremy έχει φτερά – το γνωστό σήμα κατατεθέν τού αμερικανού σχεδιαστή. Τα φτερά ανάβουν -σαν ανάφλεξη πυραύλου σκέψου- για να σχηματίσουν τα avant-garde πίσω φώτα.

“Ήμασταν απόλυτα ενθουσιασμένοι με τα πρώτα σκίτσα που μας παρουσίασε ο Jeremy”, δήλωσε η Δρ Annette Winkler, Διευθύντρια της smart, κατά την παγκόσμια πρεμιέρα. “Τόσο το smart όσο και τα φτερά αποτελούν ένα κομμάτι ελευθερίας για τους πολυσύχναστους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Στις ειδικότητές τους, τόσο ο σχεδιαστής μόδας Jeremy Scott όσο και το brand smart είναι πρωτοποριακοί trendsetters, που προκαλούν το status quo”.

Το smart είναι το πρώτο brand αυτοκινήτου που επέτρεψε έναν σχεδιαστή μόδας να κάνει αλλαγές στο σώμα του οχήματος εξ’ ου και η διαφορετικότητα αυτού του μοντέλου. 

Ο επικεφαλής της Mercedes-Benz και σχεδιασμού για το smart, Gorden Wagener εξηγεί: 

“Οι συνεργασίες με σχεδιαστές μόδας συνήθως περιορίζονται στην επιλογή των υλικών στο εσωτερικό και στο design του εξωτερικού χρωματισμού. Με τον Jeremy Scott, όμως, θέλαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα και ενσωματώσαμε τα φτερά ως κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού του αμαξώματος. Αυτό ήταν μεγάλη πρόκληση!”

Τα φτερά είναι το σήμα κατατεθέν στα σχέδια του Jeremy Scott. Είτε πρόκειται για ένδυση,υπόδυση, αξεσουάρ… τα φτερωτά μοτίβα εμφανίζονται συνεχώς στις συλλογές του.

“Για μένα, τα φτερά σημαίνουν ελευθερία, την αίσθηση της ελαφρότητας. Εξαιτίας αυτού, ήθελα πολύ να υπάρχουν στο ηλεκτροκίνητο smart, γιατί ήθελα να μεταφέρω με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι απελευθερώνει το περιβάλλον από τις επιβλαβείς εκπομπές αερίων και συμβολίζει την ελαφρότητα της νέας κινητικότητας “, εξηγεί ο σχεδιαστής.

Το smart forjeremy είναι βαμμένο σε φωτεινό λευκό, ενώ και στις δύο πλευρές του οχήματος υπάρχει ένα φτερό κατασκευασμένο από διαφανές fiberglass και διακοσμημένο με στοιχεία σε σχήμα πυραύλου που ανάβουν κόκκινα, και χρησιμεύουν ως πίσω φώτα και φώτα φρένων. 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!