Ο Κώστας Λειβαδάς μελοποιεί Έλληνες ποιητές

Στο νέο του άλμπουμ.


Στο νέο του άλμπουμ.

Τρία χρόνια μετά τον τελευταίο προσωπικό του δίσκο “Κρατήσου απ’ τη στάχτη” και έχοντας στο ιστορικό του τραγούδια πάνω σε ποίηση σπουδαίων Ελλήνων ποιητών όπως του Τάσου Λειβαδίτη, τηςΜυρτιώτισσας, του Κωστή Παλαμά, τουΙωάννη Πολέμη, της ΛείαςΧατζοπούλου-Καραβία και του ΤάσουΚόρφη, ο Κώστας Λειβαδάς ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει το πρώτο μέρος από μία μεγάλη εργασία του πάνω στο λόγο γνωστών αλλά και “αφανών” ποιητών της Ελλάδας και επιπλέον δύο τραγούδια με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων για τον Θανάση Τσιπινάκη.

Με τίτλο “Του Λόγου του Αληθές, μέρος 1ον: Γραμμένο με Κόκκινο” ο τραγουδοποιός θα παρουσιάσει “Μία ανθολογία ποίησης με φόντο την αιμορραγούσα πληγή στην καρδιά της πατρίδας” όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο εξώφυλλο του δίσκου, μελοποιώντας από απόσπασμα από το σατυρικό δράμα Κύκλωψ του Ευριπίδη, σε μετάφραση Κ.Χ Μύρη μέχρι την Μαρία Κούρση και από τον Κώστα Καρυωτάκη ως τον Ανέστη Ευαγγέλου.

Τα κομμάτια, πέραν από τον Κώστα Λειβαδά, ερμηνεύουν οι: Χρόνης Αηδονίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, ΠάνοςΚατσιμίχας, Δήμητρα Γαλάνη, Σταμάτης Κραουνάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, ΓιώργοςΡωμανός, Γιώτα Νέγκα και Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Η κυκλοφορία του δίσκου αναμένεται τον Απρίλιο από την ΕΜΙ σε μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του ΓιώργουΖαχαρίου και ο πίνακας του εξωφύλλου θα είναι της διεθνούς φήμης ελληνίδας γλύπτριας και ζωγράφου, Vassiliki.

“Το ανεκτίμητο όφελός μου από τη δημιουργία αυτού του cd ήταν αυτή τη φορά πολυεπίπεδο: μια μεγάλη αγκαλιά με τον πολιτισμό μας, με το παλίμψηστό του, το μοναδικό πολύ-πολιτισμικό χαρμάνι του, τις εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στους ποιητές μας, και την πολυδιάστατη προσφορά αυτών των ποιητών μας με τις μεταφράσεις τους, τις μελέτες του, τις ανθολογίες τους, την αρθρογραφία τους και συχνά την μάχιμη δημοσιογραφία τους. Δέκα χρόνια περιπέτειας, ένας φόρος τιμής στο αίμα των Ελλήνων Δημιουργών, αίμα που δεν σπαταλήθηκε” δηλώνει ο Κώστας Λειβαδάς.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!