Ο Έλληνας δεκάχρονος νικητής της Google μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Βizznews.gr!

Αυτή είναι η ζωγραφιά του μαθητή Αστέριου Ρέυνικ που κέρδισε τον διαγωνισμό της Google και κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου.


Αυτή είναι η ζωγραφιά του μαθητή Αστέριου Ρέυνικ που κέρδισε τον διαγωνισμό της Google και κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου.

Ένα μικρό παιδί από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχωρίου ζωγράφισε την Ελλάδα όπως είναι στα μάτια του. Μια βαρκούλα, θάλασσα, ήλιος και η παλιά Ελληνική Σημαία να κυματίζει υπερήφανη πάνω από όλα.

Ο διαγωνισμός Doodle 4 Google ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές από 6 έως 18 ετών. Σκοπός του ήταν να ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν δημιουργικότητα και φαντασία για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google.

Η ψηφοφορία έγινε από τις 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου και τη Δευτέρα 13/5 αναδείχθηκε ο νικητής. Σήμερα, είναι… μέρα του, αφού το doodle του θα κοσμεί την κεντρική σελίδα της Google καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εμείς βρήκαμε τον μικρό ταλαντούχο μαθητή και μιλήσαμε μαζί του για το πως εμπνεύστηκε την ζωγραφιά του αλλά και για τα συναισθήματα που έχει μετά την μεγάλη επιτυχία του : “Σκέφτηκα πρώτα τη σημαία μας γιατί είναι το σύμβολο μας, ύστερα τη θάλασσα γιατί η θάλασσα είναι παντού στην χώρα μας, μετά την βάρκα του παππού μου που τα καλοκαίρια ψαρεύουμε μαζί. Μετά ήθελα να ζωγραφίσω τους δύο φίλους μας, τους γλάρους τον Πέτρο και τον Κοκκινολαίμη, που μας κάνουν παρέα και έρχονται να τους ταϊσουμε και τέλος τον ήλιο μας, γιατί στην Ελλάδα έχουμε τις περισσότερες μέρες ήλιο”.

Στην ερώτηση για τα συναισθήματά του και για το αν σκέφτηκε ποτε την νίκη σε αυτόν το διαγωνισμό, με πολύ χαμόγελο αλλά και χωρίς να φαίνεται να έχει καταλάβει ακριβώς την επιτυχία του, μιας και είναι μόλις 10 ετών, μου είπε: “Χαρούμενος πολύ, αλλά τους συμμαθητές μου ακόμα δεν τους έχω δει γιατί λείπω. Δεν σκέφτηκα ποτέ αν θα κερδίσω, απλά μου άρεσε ο διαγωνισμός, ζωγραφίζω από μικρός όπως και όλοι στην οικογένεια και έφτιαξα και εγώ μια δική μου εικόνα”…

Η Μητέρα του κ. Χαρονιτάκη Μαρία επίσης σχολίασε την επιτυχία του γιού της λέγοντας: ” Το πρωτο μεγάλο μπράβο ανήκει στην Google που σκέφτηκε να οργανώσει αυτόν τον διαγωνισμό και να δώσει τόσο όμορφα δώρα στους πρώτους νικητές, μιας και οι πρώτοι 4 νικητές κερδίζουν tablets και ο πρώτος ένα Laptop, καθώς επίσης και το σχολείο του πρώτου 30 ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας το ότι το σχολείο μας εξοπλίζεται από άποψη τεχνολογίας τόσο καλά. Μετά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και τέλος και στον γιο μου! Όχι δεν το περιμέναμε και πραγματικά η χαρά μας είναι απίστευτα μεγάλη.”

Ο Δήμαρχος Λιτοχωρίου κ. Παπαθανασίου Γιώργος μίλησε επίσης αποκλειστικά στο Bizznews.gr για την μεγάλη επιτυχία του μαθητή Αστέριου Ρέυνικ : “Eίναι μεγάλη μας τιμή και χαρά, νιώθω υπερηφάνεια και σε καμία περίπτωση σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό δεν περιμέναμε να κερδίσει μαθητής μας. Είναι πολύ δύσκολο όπως καταλαβαίνετε, με τη συμμετοχή που υπάρχει. Ο μικρός τα κατάφερε φυσικά και μας γέμισε ευτυχία. Η περιοχή μας έχει παράδοση στις τέχνες και στον πολιτισμό και στηρίζουμε και επιβραβεύουμε τέτοιες προσπάθειες και επιτυχίες. Σήμερα μίλησα και με τον διευθυντή του σχολείου και ο μικρός μαθητής θα βραβευτεί και από εμάς για την επιτυχία του!”

Ένα μεγάλο μπράβο στον μικρό Αστέριο και από εμάς!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!