Ξεκινά η 6η γυμνή ποδηλατοδρομία

Στη Θεσσαλονίκη.


H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι μια γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ανθρώπινο σώμα

Ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει την 6η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία, που φέτος συνδιοργανώνεται με το 6ο Φεστιβάλ για τη διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων πρασίνου “Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε”. Η διοργάνωση, εκφράζοντας τη βούληση της κοινωνίας των πολιτών για παραγκωνισμό των ΙΧ από τις ζωές όλων μας και την άμεση προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού και βιώσιμου μέσου μετακίνησης , συμβαδίζει με την αντίληψη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για τη σύγχρονη βιώσιμη και φιλική προς τον πολίτη, πόλη.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή αναγνωρίζει τις δυνατότητες της διοργάνωσης να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης, όπως συμβαίνει σε δεκάδες πόλεις στον κόσμο οι οποίες συμμετέχουν στο θεσμό.

Σημείο συνάντησης της 6ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας (World Naked Bike Ride) που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα, με ώρα εκκίνησης τις 7 μ.μ. , είναι το πάρκο της ΧΑΝΘ.

H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004 και πλέον συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το 2008.

Η εκδήλωση, που συμμετέχει στη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, οργανώνεται από εθελοντές ενεργούς πολίτες και άλλες συλλογικότητες και συγκεκριμένα από τα Παιδιά Εν Δράσει, το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα της διοργάνωσης:
15.00 Bodypainting Καλλιτεχνικό βάψιμο σωμάτων.
19.00 Συγκέντρωση Ποδηλατοδρομίας
22.00 Πάρτι με ΚΡΟΥΣΗ Ομάδα Κρουστών, DJ Miss Dynamite, Hollyrabit + Slammin’ Danny A., GG + Γυμνός Ποδηλάτης.

Οι δράσεις της διήμερης εκδήλωσης θα συνεχιστούν στο πάρκο της ΧΑΝΘ το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 από τις 15.00 με τα δρώμενα του “Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε”.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!