Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί

Έρχεται στο φως 73 χρόνια μετά και συγκλονίζει!


Σκηνές από ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ήρθαν στο φως 73 χρόνια μετά, έπειτα από δημοσίευση σπάνιου και αποκαλυπτικού βίντεο, που γυρίστηκε κρυφά μέσα σε γερμανικό στρατόπεδο κατοχής κατά την δάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Γάλλοι αξιωματικοί που έπεσαν στα αδίστακτα χέρια των Ναζί, μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Τσεχοσλοβακία και κατάφεραν να καταγράψουν σκηνές από την καθημερινότητά τους μέσα στο στρατόπεδο, καταφέρνοντας να περάσουν κρυφά βιντεοκάμερα μέσα σε λουκάνικα, κατά την διάρκεια τροφοδοσίας του στρατοπέδου!

Η απίστευτη ιστορία αλλά και οι συγκλονιστικές σκηνές που καταγράφονται στο βίντεο, δείχνουν για ακόμα μια φορά με λεπτομέρειες την αγριότητα των Γερμανών αξιωματικών αλλά και τις συνθήκες εξαθλίωσης που επικράτησαν στα απάνθρωπα κρεματόρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μάλιστα, στο βίντεο καταγράφεται και η επιχείρηση απόδρασης των 132 Γάλλων αιχμαλώτων, οι οποίοι με υπομονή και κίνδυνο κατάφεραν να σκάψουν 32 τούνελ κάτω από το στρατόπεδο κατοχής και να χρησιμοποιήσουν για να γλιτώσουν την ζωή τους.

Δυστυχώς, από τους 132 φυγάδες, οι 126 αιχμαλωτίστηκαν εκ νέου και οδηγήθηκαν και πάλι πίσω στο στρατόπεδο, ενώ οι 6 που κατάφεραν να γλιτώσουν, πέρασαν τα σύνορα και επέστρεψαν στην Γαλλία, συνεχίζοντας την ζωή τους και καταφέρνοντας να ορθοποδήσουν μετά το τέλος του πολέμου.

Τα συγκλονιστικό 30λεπτο ντοκιμαντέρ προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι, ενώ συμπίπτει με τα 100ά γενέθλια ενός από τους 6 δραπέτες που κατάφεραν να γλιτώσουν, του Ζαν Γκραντιντιέ, ο οποίος κατάφερε να επιστρέψει στην Γαλλία και εργάστηκε ως νοσοκόμος μετά το τέλος του πολέμου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!