Madonna: Κυκλοφόρησε το MDNA World Tour της

Σε DVD και διπλό CD. Αξίζει τον κόπο;


To MDNA World Tour ήταν αδιαμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη περιοδεία της περασμένης χρονιάς, με την αειθαλέστατη Madonna να οργώνει κυριολεκτικά τον κόσμο, αφού επισκέφθηκε μαζί με το team της 29 χώρες για να παρουσιάσει το οπτικοακουστικό υπερθέαμά της.

Σίγουρα ξέρει να το κάνει καλά και σίγουρα καλύτερα από πολλές άλλες pop τραγουδίστριες, τόσο της γενιάς της, όσο και νεότερες. Το tour περιλαμβάνει τραγούδια από τον πιο πρόσφατο, όχι και τόσο επιτυχημένο δίσκο της MDNA, αλλά και μεγάλες παλιότερες επιτυχίες της, σε νέες εκτελέσεις και διασκευές.

Τα σχόλια για το οπτικό θέαμα είναι περιττά. Η παραγωγή είναι για ακόμα μια φορά πολύ οργανωμένη, με μεγάλο budget, φαντασία και αισθητική, κάτι που αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο DVD που μόλις κυκλοφόρησε. Να σημειωθεί εδώ, ότι το μοντάζ αυτή τη φορά φέρει την υπογραφή της ίδιας της Madonna, η οποία ασχολήθηκε για περισσότερους από 6 μήνες με την επεξεργασία του οπτικοακουστικού υλικού της.

Όσοι περιμένετε να ακούσετε πάντως φωνή… μην περιμένετε και πολλά. Το διπλό CD που μόλις κυκλοφόρησε στο iTunes μοιάζει φτωχό χωρίς τη συνοδεία εικόνας, αφού η ηχογράφηση μοιάζει θορυβώδης, θολή και εντελώς… ηλεκτρονική. Ναι, η Madonna ποτέ δεν φημιζόταν για τη φωνή της, αλλά αυτή τη φορά το κακό έχει παραγίνει. Άλλοτε σαν την Στρουμφίτα και άλλοτε σαν ρομπότ από το υπερπέραν, η μεγαλύτερη pop star του πλανήτη αδυνατεί σε αυτή την τελευταία περιοδεία της να τραγουδήσει έστω κι ένα τραγούδι με φωνή που να μοιάζει στις ηχογραφήσεις της από το studio.

Ωραία η waltz version του “Like a virgin” και η τανγκό εκδοχή του “Justify my love”.

Κατά τα άλλα, οχλαγωγία πασπαλισμένη με εντυπωσιακό, αστραφτερό, ακριβό υπερθέαμα. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου, ε;

You choose!

http://www.youtube.com/watch?v=2-khPzZulYc



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!