Συμβαίνει τώρα: Το τελευταίο αντίο στον Nelson Mandela

Η τελετή με την οποία ο Nelson Mandela θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία έχει ήδη αρχίσει.


Η τελετή με την οποία ο Nelson Mandela θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, το μικρό χωριό Qunu, όπου μεγάλωσε και η οικογένειά του διατηρεί ακόμα σπίτι, έχει ήδη αρχίσει.

Το φέρετρό του υποδέχτηκε ο τωρινός πρόεδρος μαζί με μια πλήρη στρατιωτική παράταξη η οποία τον συνοδεύει στην πορεία των 18 μίλιων μαζί με χιλιάδες ανθρώπων που κρατούν φωτογραφίες του και φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

Δεν τον σκεπάζει πια η σημαία, αλλά μια κουβέρτα της φυλής Xhosa -σε αυτήν ανήκε- η οποία συμβολίζει την επιστροφή ενός μέλους στα πάτρια εδάφη και σύμφωνα με τα έθιμά της θα γίνει ο αποχαιρετισμός.

Στην τελετή βρίσκονται περισσότεροι από 4.500 καλεσμένοι. Πρωθυπουργοί καθώς και επιφανείς προσωπικότητες από όλο τον κόσμο , ανάμεσά τους οι: Barack Obama, ο Πάπας, ο Πρίγκιπας William,ο πρωθυπουργός της Αγγλίας David Cameron, ο Dalai Lama, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Bill Clinton.

Αλλά και πολλοί celebrities, που είχαν γνωρίσει προσωπικά τον Mandela και είχαν αποκτήσει μαζί του φιλικές σχέσεις, όπως οι: Bono –του συγκροτήματος U2- η τραγουδίστρια Annie Lennox, ο ιδρυτής της εταιρείας Microsoft, Bill Gates, η παρουσιάστρια Oprah Winfrey και το supermodel Naomi Campbell.

Το παρών έδωσε τελικά και ο πρώην Emeritus Desmond Tutu, ο παθιασμένος αυτός κληρικός που πολέμησε το Apartheid μαζί με τον Mandela, παρά την χτεσινή του ανακοίνωση πως δεν θα παραστεί στην κηδεία του στενού φίλου και συνεργάτη του, επειδή δεν προσκλήθηκε.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!