Αυτοί είναι οι 10 διάσημοι που δεν τους ήξεραν πριν γίνουν 40 χρόνων

Δείτε 10 ανθρώπους που πριν τα 40 τους κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή τους, αλλά σήμερα είναι διάσημοι.


Για πολλούς ανθρώπους, το πέρασμα του χρόνου σημαίνει όλα αυτά που δεν πρόλαβαν να κάνουν στα νιάτα τους. Κι όμως, υπάρχουν πάρα πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες, επιχειρηματίες κι επιστήμονες που έγιναν διάσημοι μετά τα 40 τους.

Ο Σταν Λι δημιούργησε το πρώτο κόμικ του «Οι 4 Φανταστικοί» (Fantastic Four) όταν έκελινε τα 40 του το 1961. Μέσα στα επόμενα χρόνια δημιούργησε πολλούς χαρακτήρες όπως ο Σπάιντερμαν και οι X-Men.

Στα 40 ο Ντόναλντ Φισερ δεν είχε ιδέα από εμπόριο. Κι όμως, μαζί με την συζυγό του Ντόρις αποφάσισαν να ανοίξουν ένα κατάστημα ρούχος στο Σαν Φρανσίσκο το 1969. Το ονόμασαν Gap και ήταν το πρώτο της παγκοσμίως γνωστής αλυσίδας ρούχων.

Η Βέρα Γουάνγκ ήταν αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάς και δημοσιογράφος πριν μπει στην βιομηχανία της μόδας στα 40 της. Σήμερα είναι μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες.

Οσο κι αν ακούγεται περίεργο, ο Σάμιουελ Τζάκσον για πολλά χρόνια έπαιζε μικρούς και ασήμαντους ρόλους σε ταινίες. Στα 43 του, το 1991, έπαιξε στο “Jungle Fever”, κέρδισε Οσκαρ για την ερμηνεία του κι από τότε κανένας δεν τον ξέχασε.

Ο Σαμ Γουόλτον ήταν έμπορος για πολλά χρόνια και στα 44 αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σούπερ μάρκετ στο Ρότζερς του Αρκανσο. Το ονόμασε Wal-Mart και ήταν το πρώτο της αυτοκρατορίας του.

Το 1908, στα 43 του ο Χενρι Φορντ δημιούργησε το Model T, ένα αυτοκίνητο που έμελλε να κατακτήσει την αμερική και να καταξιώσει τον ίδιο ως μεγιστάνα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Μπέτι Γουάιτ είναι από τις πλέον βραβευμένες ηθοποιούς του αμερικανικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Εως τα 51 της ήταν άγνωστη. Ολα άλλαξαν όταν πήρε μέρος στην σειρά “The Mary Tyler Moore Show”, το 1973.

Ο Ρέι Κροκ έως τα 52 πουλούσε μηχανές μιλκσέικ, Το 1954 αγόρασε την αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s που τότε είχε 9 καταστήματα και την έκανε πολυεθνική.

Η Λόρα Ινγκαλς Γουάιλντερ έγραφε ιστορίες από τα παιδικά της χρόνια. Στα 65 της, το 1932, αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο βιβλίο της, με τίτλο «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι». Το βιβλίο όχι μόνο έκανε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, αλλά 40 χρόνια αργότερα έγινε τηλεοπτική σειρά με διεθνή απήχηση.

Ο Χάρλαντ Σάντερς, ήταν 62 ετών όταν εγκαινίασε την μικρή αλυσίδα εστιατορίων Kentucky Fried Chicken. Δέκα χρόνια μετά την πούλησε κερδίζοντας 2 εκατομμύρια δολάρια.

 

πηγή: The Toc.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!