Αυτός ο Σύρος πρόσφυγας είναι ένας αληθινός Τομ Χανκς στο «The Terminal» [εικόνες]

Ζει εδώ κι ένα χρόνο στο χώρο των «προβληματικών επιβατών» στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.


Ένας Σύρος πρόσφυγας ζει εδώ κι ένα χρόνο με το φόβο της απέλασης στο χώρο των «προβληματικών επιβατών» στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ο Φαντί Μανσούρ, ο οποίος απευθύνθηκε στη Διεθνή Αμνηστία για να βρει το δίκιο, κρατείται σε αυτό το χώρο από τις 15 Μαρτίου του 2015. Δηλώνει ότι εγκατέλειψε τη Συρία το 2012 με το ξέσπασμα του εμφυλίου, επειδή θα καλούνταν υποχρεωτικά να υπηρετήσει στο στρατό το καθεστώς του Άσαντ. Πήγε για να ζήσει στον Λίβανο, όπου έπεσε θύμα απαγωγής από συμμορίας. Το 2014 πήγε στην Τουρκία και συνελήφθη για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα όταν προσπάθησε να ταξιδέψει στη Μαλαισία.
Ο κ. Μανσούρ δεν είναι ο μόνος πρόσφυγας που κρατείται στο εν λόγω αεροδρόμιο.

«Αρκετά πια. Είμαι ένα χρόνο εδώ και χρειάζομαι την ελευθερία μου», έγραψε στο Twitter ο Σύρος πρόσφυγας. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία ο κ. Μανσούρ ζει σε ένα χώρο χωρίς φυσικό φως, δεν κοιμάται σε κρεβάτι και κυρίως δεν έχει ιδιωτική ζωή.

Μάλιστα, έχει πει στους συγγενείς του ότι προτιμά να γυρίσει πίσω στη Συρία γιατί «τουλάχιστον εκεί θα πεθάνω και όλα θα τελειώσουν. Εδώ πεθαίνω από λίγο κάθε μέρα». Η περίπτωση του κ. Μανσούρ θυμίζει το σενάριο της ταινίας The Terminal με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, ο οποίος έζησε εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο JFK των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή ξέσπασε πόλεμος στην πατρίδα του και το διαβατήριό του δεν ίσχυε πια. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον κ. Μανσούρ ο Τομ Χάνκς αν και παγιδευμένος στο χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου επιβιώνει κάνοντας διάφορες δουλειές, φλερτάρει με αεροσυνοδό και γίνεται ο καθημερινός μπελάς του υπευθύνου ασφαλείας του αεροδρομίου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!