Αίγινα: «Σίγουρα θα σωζόταν ο γιος μου αν υπήρχε το πλωτό ασθενοφόρο» – Ξεσπά ο πατέρας του 24χρονου


«Σίγουρα θα σωνόταν ο γιος μου. Ο γιατρός είπε “αν δεν τρώγατε μισή ώρα, 40 λεπτά, κάτι θα κάναμε”». Με αυτά τα λόγια ξεσπά ο πατέρας του 24χρονου που τραυματίστηκε σε τροχαίο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής με θαλάσσιο ταξί, όπου τελικά κατέληξε, καθώς, όπως αποκάλυψε την Δευτέρα το enikos.gr, το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν στην ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει το enikos.gr, η Αίγινα διέθετε ένα πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος το οποίο έφυγε από το νησί στα τέλη Αυγούστου για να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας στη ΔΕΘ. Ωστόσο, στο νησί, σημειώθηκε το σοβαρό τροχαίο, στο οποίο τραυματίστηκε ο 24χρονος που τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα με θαλάσσιο ταξί, προκειμένου να γίνει η διακομιδή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στην τοπική κοινωνία, υπήρξαν αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης ότι θα μεταφερθεί στη ΔΕΘ το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο.

Ο πατέρας του 24χρονου, μιλώντας στo Star, κατήγγειλε ότι καθυστέρησε η διακομιδή και τόνισε ότι πιστεύει πως ο γιος του θα μπορούσε να ζει, εάν υπήρχε στο νησί το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού.

«Σίγουρα θα σωνόταν. O γιατρός λέει “Αν δεν τρώγατε μισή ώρα χρόνο, 40 λεπτά, κάτι θα κάναμε, μπορούσαμε…”», δήλωσε ο χαροκαμένος πατέρας.

Όπως κατήγγειλε στο Star ο πατέρας του άτυχου 24χρονου το θαλάσσιο ταξί έφτασε με καθυστέρηση 15 λεπτών από το Αγκίστρι, χωρίς μάλιστα τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό.

«Δεν είχαν οξυγόνο, του έκανα εγώ με το στόμα, καταλαβαίνετε; Αυτό είναι συγκλονιστικό. Και είχαν σε ένα κάθισμα, σε ένα παλιό ράντζο πάνω. Αν ήταν το σκάφος του λιμενικού θα έκανε σίγουρα λιγότερο και δεν θα χτυπιόταν το κεφάλι του πάνω στο ράντζο, που είχε και το σίδερο που κρατάει την τέντα. Ακατάλληλο τελείως. Γιατί το παιδί μου είναι 1,80 και τα πόδια του τα έχει μαζεμένα για να χωρέσει. Δεν είχε τίποτα» δήλωσε.

Η απάντηση του Λιμενικού για το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, «η διακομιδή πραγματοποιήθηκε κατόπιν της προβλεπόμενης συνεργασίας ΕΚΑΒ με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Συγκεκριμένα, διεκομίσθη ένας 23χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης με το επιβατικό τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος «ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΙΙ» Ν.Α. 171. Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε με συνοδεία γιατρού και εκτελέστηκε εντός 44 λεπτών. Όπως σε όλες τις συνεργασίες με το ΕΚΑΒ ο χρόνος απόκρισης ήταν άμεσος και δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή. Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, που τελικά επελέγη από το ΕΚΑΒ, ήταν άμεσα διαθέσιμο, ενώ ο συνολικός χρόνος μεταφοράς στο λιμάνι του Πειραιά ήταν εφάμιλλος με αυτόν που θα χρειαζόταν και το ΠΛΣ 1068».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «σε ό, τι αφορά την επιλογή να μετακινηθεί το ΠΛΣ 1068 στη ΔΕΘ, έγινε με επιχειρησιακά κριτήρια λόγω της εγγύτητας-γειτνίασης της Αίγινας με τον Πειραιά (18 ν.μ.), την τακτικότατη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιού και το πλήθος διατιθέμενων πλωτών μέσων ακόμα και για τη κάλυψη έκτακτης ανάγκης. Τα υπόλοιπα επτά (07) Περιπολικά Σκάφη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (Νάξο, Λέρο, Ρόδο, Σκιάθο, Κέρκυρα, Σαμοθράκη, Ιθάκη) με δυσκολότερη πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!