Αλέκος Συσσοβίτης: «Υπάρχει κάτι γλυκό στη συνάντηση με τον θάνατο» – Όσα εξομολογήθηκε για την μητέρα του


Ο Αλέκος Συσσοβίτης ήταν καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουλίου στην εκπομπή του Action 24, Καλύτερα Αργά. Ο ηθοποιός παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τη ζωή και την καριέρα του. Όπως είπε ο Αλέκος Συσσοβίτης μεταξύ άλλων, η μητέρα του έπασχε από διπολική διαταραχή και έτσι ο ίδιος έχει άμεση γνώση για  ζητήματα ψυχικής υγείας.

Η εξομολόγηση του Αλέκου Συσσοβίτη

«Η μητέρα μου είχε διπολική διαταραχή. Ο διπολικός δεν έχει μέτρο, είναι αμετροεπής. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για ένα παιδί, το ωριμάζει όμως και πάρα πολύ γρήγορα. Δεν μπορούμε να βλέπουμε μόνο τη βλάβη που παθαίνουμε από κάτι, πρέπει να δούμε και το όφελος, τι κερδίζουμε από αυτή τη σχέση, όσο παράδοξο και αν ακούγεται.

Εμένα η μητέρα μου με αγαπούσε πάρα πολύ. Ένα παιδί που δεν γνωρίζει και μαθαίνει τέτοιου είδους πράγματα σοκάρεται. Αυτό το πράγμα ήταν κίνητρο για μένα για να ασχοληθώ με την υποκριτική. Παρατηρούσα και έψαχνα την ψυχή της μητέρας μου, καταλάβαινα ότι είμαι κομμάτι αυτού, το οποίο είναι και γονιδιακό. Ανησυχούσα μην αποκτήσω και εγώ τα ίδια ψυχικά θέματα. Κάποια στιγμή με έπιασε μια κρίση πανικού. Επίσης, επειδή η μητέρα μου πέθανε από Αλτσχάιμερ, έχω το νου μου και σε αυτό», είπε ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Αλέκος Συσσοβίτης: «Όλη μας η ζωή επισκιάζεται από τον φόβο του θανάτου και στην καθημερινότητά μας έχουμε μικρούς θανάτους»

«Με τον θάνατο τα πάω όλο και καλύτερα. Τον συνάντησα δύο φόρες με τον θάνατο των γονιών μου. Η πρώτη εμπειρία ήταν σοκαριστική. Μετά ορφανεύεις. Υπάρχει κάτι πολύ γλυκό στη συνάντηση με τον θάνατο, αρχίζεις πλέον και έχεις λιγότερες αντιστάσεις και καταλαβαίνεις ότι είναι  φυσικό  επόμενο και τότε τον αποδέχεσαι.

Και τότε κάνεις πιο ευχάριστη τη ζωή σου. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, ότι όλη μας η ζωή επισκιάζεται από τον φόβο του θανάτου και στη ζωή μας έχουμε μικρούς θανάτους, τις απορρίψεις από σένα, από τον άλλο, τον δίπλα. Όταν συναντάς τον μεγάλο θάνατο, κάποια στιγμή ηρεμείς και γαληνεύεις και γίνεσαι πολύ πιο διασκεδαστικός ως προς τον εαυτό σου», είπε σε άλλο σημείο ο Αλέκος Συσσοβίτης.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!