“Αλέξης Τσίπρας,ο άνθρωπος που φοβάται η Ευρώπη”

Έτσι έγραψε γνωστό γαλλικό περιοδικό.


Έτσι έγραψε γνωστό γαλλικό περιοδικό.

Έτσι έγραψε γνωστό γαλλικό περιοδικό.

Έτσι έγραψε γνωστό γαλλικό περιοδικό.

Το γνωστό γαλλικό περιοδικό Paris Match παρουσίασε τον Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποιώντας τον τίτλο “Αλέξης Τσίπρας,ο άνθρωπος που φοβάται η Ευρώπη” παραθέτοντας ως υπότιτλο λίγο πιο κάτω πως η Αθήνα μοιάζει όλο και λιγότερο με ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και πως χρυσαυγίτες,αναρχικοί και ναρκομανείς έχουν καταλάβει την πόλη.
Διόλου τιμητικός υπότιτλος θα έλεγα!
Μας αγαπούν στην Ευρώπη…και δεν το κρύβουν!
Για το γαλλικό περιοδικό λοιπόν, ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος-κλειδί αυτή τη στιγμή για το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Ο ίδιος απάντησε στις ερωτήσεις του περιοδικού απλά και κατανοητά.
Τον ρώτησαν πως φτάσαμε ως εδώ και δήλωσε:
“Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη. Βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης του συστήματος, στην καρδιά της κρίσης του οικονομικού μοντέλου των αγορών και δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ιστορία. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια φαινόμενα από το 1929. Τότε, η Αμερική και η Ευρώπη δεν έκαναν τις ίδιες επιλογές. Στις ΗΠΑ ο Ρούσβελτ επέλεξε να υλοποιήσει το Σχέδιο Μάρσαλ και μια πολιτική ανάπτυξης για να στηρίξει τους ανέργους. Η Ευρώπη δεν επέλεξε αυτό το δρόμο και έτσι φτάσαμε στην άνοδο του νεοναζισμού.”
Μιλώντας για τη δανειακή σύμβαση δήλωσε:
“Η αλήθεια είναι ότι εξαιτίας των τραγικών λαθών των προηγούμενων κυβερνήσεων η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Ξαφνικά στους Έλληνες επιβλήθηκαν τα χειρότερα φάρμακα. Γίναμε τα πειραματόζωα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οι μεγάλες χώρες παρακολουθούν τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος. Αν το φάρμακο πιάσει σε μας τα ποντίκια, τότε μπορούν να την εξάγουν και να την εφαρμόσουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αν το πείραμα αποτύχει, τόσο το χειρότερο για τους Έλληνες.”
Για τη Χρυσή Αυγή και την είσοδό της στη Βουλή δήλωσε:
“Η επιτυχία των νεοναζί μας εξέπληξε όλους, αλλά αποτελεί την έκφραση της τεράστιας δυσφορίας της ελληνικής κοινωνίας. Ηταν μια ψήφος εναντίον της πολιτικής. Πολλοί άνθρωποι δεν είχαν πραγματικά καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από τα συνθήματά τους. Τώρα που οι ψηφοφόροι ανακαλύπτουν ποιοί είναι πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι, πιστεύουν ότι πολλοί λιγότεροι θα τους ψηφίσουν.”
Τέλος το γαλλικό περιοδικό περιγράφει την ελληνική πρωτεύουσα με τα χειρότερα λόγια λέγοντας κατά λέξη «Στα πόδια της Ακρόπολης η Αθήνα λυώνει στη μιζέρια».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!