Αλλάζει το σημείο ερευνών για το Boeing

Εκτιμάται ότι το αεροσκάφος είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι υπολογιζόταν και κατανάλωσε πιο γρήγορα τα καύσιμα.


Σε νέο σημείο θα επικεντρωθούν οι σημερινές έρευνες, καθώς νέα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το χαμένο Boeing της Malaysia Airlines ταξίδευε με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι πίστευαν όλοι αρχικά.

Τα νέα δεδομένα για την ταχύτητα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έγινε αυξημένη χρήση των καυσίμων και άρα δεν θα μπορούσε να έχει φτάσει τόσο μακριά όσο υπολογιζόταν

Οπως ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή για τη Θαλάσσια Ασφάλεια (AMSA) τα νέα δεδομένα για την ταχύτητα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έγινε αυξημένη χρήση των καυσίμων και άρα δεν θα μπορούσε να έχει φτάσει τόσο μακριά όσο υπολογιζόταν.

Ετσι, οι σημερινές έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους μετατοπίζονται σε μια περιοχή 1.100 χιλιόμετρα βόρειοανατολικά από το σημείο που έψαχναν τις τελευταίες ημέρες, καθώς η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών πιστεύει ότι αυτή είναι η πιο «αξιόπιστη» πληροφορία, σχετικά με το που βρίσκονται τα συντρίμμια.

Η νέα περιοχή είναι 319 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 1.850 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από της αρχές της Αυστραλίας, δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής τίποτα στη νέα περιοχή των ερευνών.

Οπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα στις σημερινές έρευνες συμμετέχουν 10 αεροπλάνα και πέντε πλοία. Οι καιρικές συνθήκες είναι βελτιωμένες οπότε θα είναι πιο εύκολο το έργο των δυνάμεων αναζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαν εντοπιστεί από δορυφόρο της Ταϊλάνδης 300 περίπου αντικείμενα, μεγέθους από δύο έως 15 μέτρα, να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά του Περθ στην Αυστραλία. Παράλληλα, την Τετάρτη η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε δώσει στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες με 122 αντικείμενα, τα οποία βρισκόντουσαν 2.557 χιλιόμετρα από το Περθ, μεγέθους από ένα έως 23 μέτρα το καθένα.

Εντωμεταξύ, ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων στους συγγενείς των επιβαινόντων στο Boeing.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!